Efeler Belediyesi’nin Hasanefendi Mahallesi’nde yer alan Kadın-Aile ve Çocuk Psikososyal Destek Merkezi’ni ziyaret eden Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, “Mutlu huzurlu çocuklar, mutlu huzurlu aileler, mutlu huzurlu bir Efeler yaratma” hedefi ile önemli bir hizmetin daha müjdesini verdi.

Söke’de Gaziler Günü’nde pilav hayrı Söke’de Gaziler Günü’nde pilav hayrı

Ekran Görüntüsü 2024 09 11 141823

Vatandaşların ekonomik, ailevi ve diğer nedenlerle duygusal travma yaşadığını belirten Başkan Yetişkin, vatandaşların öfke duygusu ile baş etmesine yardımcı olmak için topluluk terapisi eğitimleri vermeye başlayacaklarını açıkladı.

Başkan Yetişkin, Efeler Belediyesi’nin üç farklı mahallede Kadın-Aile ve Çocuk Psikososyal Destek Merkezi bulunduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti: “Bu merkezlerde diyetisyen hizmeti, oyun terapisi, doğuma hazırlık kurslarımız ve çocuklarımızın özellikle faydasına sunulmuş birçok danışan hizmetleri vermekteyiz. Sevindirici olan da burada uygulanan teknikler sayesinde danışanlarımızın daha mutlu ve huzurlu olduğunu gözlemliyoruz.”

Efeler Vatandasin Ofkeyle Bas Etmesine Yardim Edecek 502715 34F6947Dde6492D74Ed46F2Aa3Bebfc3

Yeni bir proje ile söz konusu merkezleri yeni danışanlarla buluşturmayı planladıklarını anlatan Yetişkin, “Nedir bu proje? Öfke problemi son zamanlarda adli vakalardan da görüleceği üzere ekonomik durumlar, finansal sorunlar, ailevi ve sosyal durumların kötü etkileşimleri vatandaşlarımız üzerinde büyük bir duygusal travmaya yol açıyor. Bu da önlenemeyen bir şekilde başka noktalara evriliyor. Efeler Belediyesi olarak bir ilki deniyor, topluluk desteğiyle öfke duygusuyla nasıl baş edeceğimiz konusunda yeni bir çalışmamız başlayacak” ifadelerini kullandı.

Muhabir: EMRAH DİNÇER