Daha önce de Efeler Belediyesi'ne ait Kocagür Şantiyesi'nde Belediye Başkanı Anıl Yetişkin’in katıldığı bir etkinlikte, Özhan’ın Yetişkin’e karşı saygısız davrandığı iddiaları gündeme gelmişti.

Aydın’da umre hazırlık seminerleri düzenlendi Aydın’da umre hazırlık seminerleri düzenlendi

DİSK’TE İSTİFALAR BAŞLADI

Olaylara tanık olan bazı belediye personeli, DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’ndan istifa etmeye başladı. Özhan’ın sendikadan aldığı yaklaşık 100 bin TL'lik yüksek maaşın istifaları durdurma çabalarını gölgelediği iddia ediliyor. Ayrıca Özhan’ın, sendika avukatlarının davalara müdahil olabilmesi için Efeler Belediyesi'ndeki sendika üyelerinden, Genel-İş Sendikası’na yetki verdiklerine dair belgeler almaya çalıştığı öne sürüldü.

Diskte Istifalar Suruyor Sendika Baskani Sibel Ozhan Tepkilerin Odaginda 514419 52414Eabf0F6277F5E24201Bc63Be964

PROVOKASYON İDDİALARI

Uzun süredir belediye yönetiminden randevu alamayan Özhan’ın, bu kez belediyenin iştirak şirketi Zeybek A.Ş.’de çalışan kadın emekçileri hedef aldığı ve yaşadıkları sağlık sorunları üzerinden provokasyon yapmaya çalıştığı iddia edildi. Özhan’ın, fabrika çalışanlarını WhatsApp mesajlarıyla belediye yönetimine karşı kışkırttığı da ileri sürülüyor.

ÇALIŞANLAR ŞOKTA: “BU KADARINA DA PES”

Özhan’ın, bazı sendika üyelerini Belediye-İş Sendikası'na kaptırdıktan sonra kontrolü kaybettiği ve kafe çalışanlarına, “Belediye yöneticileri Kürt ve işçi düşmanıdır. Etnik kökeniniz nedeniyle baskı yaparak sendikadan istifanızı istiyorlar” dediği iddia edildi. Bu sözler karşısında şok olan işçiler, Özhan’ın tutumuna tepki gösterdi.

FATİH ATAY DÖNEMİNDEKİ TAVRI NEDEN DEĞİŞTİ?

Özhan’ın, önceki belediye başkanı Fatih Atay döneminde sendikaya üye olmayan çalışanları şikayet ederek zorla üye yaptırdığı ve hakaretlerde bulunduğu iddia edildi. Ancak Anıl Yetişkin yönetimine karşı sergilediği farklı tavır, belediye çalışanlarının tepkisini çekiyor. Çalışanlar, "Fatih Atay zamanında haklarımız gasp edilirken, sendika başkanı grev olmaması için büyük çaba sarf ediyordu. Şimdi neden böyle davranıyor?" diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

DİSK’TEN GÖREVDEN ALINMA TALEBİ

Özhan’ın, sendika üyesi belediye çalışanlarından belediye yönetimini kötüleme amaçlı mesajlar yayımlatmaya çalıştığı da öne sürüldü. Bu durum çalışanların tepkisini çekerken, Özhan’ın sendikadaki görevinden alınması taleplerini gündeme getirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ