Özel, cenazede yalnızca TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un konuşmalarının cenaze ortamına uygun olmadığını belirterek, Kurtulmuş'a bu konuda sitemde bulundu.

Didim Belediyesi o yolu yeniliyor Didim Belediyesi o yolu yeniliyor

Didimdeki Cenazede Gerginlik Ozelden Kurtulmusa Ikilik Yaratiyorsunuz 503544 Bb0Daa0B12B95666Ca7C12D9C658A09A

Özel, törende yapılan konuşmaların her iki taraf için de değerli olduğunu ancak cenaze gününde siyasi tartışmalara yer verilmemesi gerektiğini ifade etti. “İkilik yaratmanın, din görevlilerini siyasete alet etmenin yeri yoktu. Bu durum cenazeye yakışmadı ve kabul edilemez” şeklinde konuştu.

Kurtulmuş’un “Siz de konuşsaydınız benden farklı bir şey mi söylerdiniz?” şeklindeki açıklamasına Özel, “Onu ben takdir ederim” yanıtını verdi.

Didimdeki Cenazede Gerginlik Ozelden Kurtulmusa Ikilik Yaratiyorsunuz 503544 B9Dfcf7E7F99072B1478594A8C968820

‘TARAFSIZ BİR MECLİS BAŞKANI OLARAK KONUŞSAYDINIZ MÜNASİP OLURDU'

Törende yaşananların sorulması üzerine Özel, "Hepimiz Ayşenur kardeşimizin cenazesine katılmak üzere Didim’e geldik. Arkadaşlarımız cenazede konuşmalar olabileceğini iletti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Meclis Başkanının konuşması için bir kürsü kurulduğunu öğrendim. Buna partililerimizin itirazı üzerine kürsü kaldırıldı. Sayın Meclis Başkanı’nı aradım. ‘Ankara’dan buraya kadar gelmişim, hepiniz adına bir konuşma yapmam uygun olur’ dedi. Ben de kendisine ‘Tarafsız bir Meclis Başkanı olarak konuşsaydınız münasip olurdu ancak son dönemdeki tutumlarınızdan sonra tarafsızlığınızı kabul etmek sorun yaratır. Bu nedenle Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı olarak benim varsa diğer siyasi partilerin genel başkanlarının da birer ikişer cümle kurması hem Ayşenur’un davasına hem Filistin davasına katkı sağlar. İsterseniz bunu siz teklif edin’ dedim. Ancak din görevlisinin mikrofonu uzatmasını sağlayarak fiili durum yarattılar, bu konuyu oldubittiye getirdiler. Cenaze uğurlanana kadar hiçbir şey söylemedim. Cenazeyi yolcu ettikten sonra münasip bir dille kendisine bu konudaki tepkimi dile getirdim" ifadesini kullandı.

Muhabir: ÖMER ARAZ