Didim Mesleki Eğitim Merkezi bahçesinde düzenlenen kutlamaya Didim Garnizon Komutanı Vekili Aşkın Koray Özkaya, Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muhammed Ali Künkcü, Didim Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Barış Şam, bazı siyasi parti ilçe başkanları, kurum müdürleri, oda yöneticileri, Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri, öğretmenleri ve esnaflar katıldı.

Didimde Ahilik Haftasi Etkinlikle Kutlandi 507217 79E8B57A234F3Bae3E8436Fd4A21F811

'AYNI AŞKLA VE AZİMLE ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM ETMEKTEYİZ'

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını Didim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Sayın gerçekleştirdi. Sayın konuşmasında okulun fizik durumu ve öğrenci sayısına değinerek “Ahilik kültürü yüzyıllar boyu Anadolu'da hüküm sürmüş sadece esnafı örgütlemekle kalmamış geleceğin zanaatkârlarını da yetiştirme görevini yürütmüştür. Mesleki eğitim veren kurumlar olarak, kendimizi ahi kültürünün mirasçıları olarak görmekte ve Ahi Evran'ın telkinleri çerçevesinde çıraklar, kalfalar ve ustalar yetiştirmeye gayret etmekteyiz. Kurumumuz Didim de 1996 yılında faaliyete geçmiş 2005 yılında daha önce farklı amaçlarla kullanılan bugünkü binasına taşınmıştır. Son yıllarda Mesleki Eğitim Merkezimize talep giderek artmaktadır. Bugün 500' e yaklaşan öğrenci sayımız ve 37 e varan öğretmen kadromuz ve uyguladığımız 10 farklı programla, 34 meslek alanında aynı aşkla ve azimle çalışmalarımıza devam etmekteyiz.” ifadelerine yer verdi.

Didim Belediyesi Batıköy'ün mezarlık yolunu yapıyor Didim Belediyesi Batıköy'ün mezarlık yolunu yapıyor

Didimde Ahilik Haftasi Etkinlikle Kutlandi 507217 04Bcfd776849E3A865Bf2Ebfd980B45A

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE NİCE GÜZEL YILLAR DİLİYORUM

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muhammed Ali Künkcü ise yaptığı konuşmada “Bugün ahilik kültürünü yaşatmaya devam ederken onların miras bıraktığı değerleri geleceğe taşımak bizler için büyük bir onur ve sorumluluktur. Ahirete intikal eden tüm esnaf ve sanatkarlarımızın ruhları şad, mekanları cennet olsun. Ahilik asırlardır esnaf ve sanatkarımızın temel dayanağı olmuş, Türk milletinin dürüstlüğünü, yardımlaşmasını ve meslek ahlakını temsil eden kutsal bir değer olmuştur. Bu köklü miras bugün de yaşamak, gelecek nesillere aktarmak bizlerin en büyük sorumluluğudur. Ahi Evren bizlere bıraktığı bu değerler dayanışma ve kardeşlik anlayışıyla ekonomimize güç katmaya devam ediyor. Esnaf ve sanatkarımızın dürüst, ahlaklı ve paylaşımcı bir ticaret anlayışıyla topluma katkı sunması aylık kültürünün en önemli mirasıdır. Bu vesileyle başta esnaf ve sanatkarımız olmak üzere tüm halkımızın aylık haftasını en içten dileklerimle kutluyorum. Birlik ve beraberlik içinde nice güzel yıllar diliyorum. Ahilik ruhunun toplumumuzda ve ticaret hayatında daima var olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Didimde Ahilik Haftasi Etkinlikle Kutlandi 507217 Ec80E4D57Dcbfbb7A139868B46A158E5

YILIN AHİLERİNE ŞED TÖRENİ

Konuşmaların ardından Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odasınca ilçede yılın ahisi seçilen Hasan Hüseyin Genişoğlu ve Selahattin Demirtel’e Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay tarafından teşekkür plaketi verilerek, şed töreni ile kaftan giydirildi.
Didim Şoförler ve Otomobilciler Odasınca ilçede yılın ahisi seçilen Özkan Karaca’ya oda başkanı Barış Şam tarafından plaket verildi.
Ahilik haftası kutlamaları programında yılın esnafı seçilen Mustafa Berber, geçmiş dönem Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı yapan Yaşar Pektaşoğlu, Didim Şoförler ve Otomobilciler Odası eski başkanı Savaş Cengiz ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi eski Başkanı Ali İhsan Kubaliç’e de teşekkür plaketi verildi.

Kutlamalar kapsamında halk oyunları ekipleri gösterilerini sunarken, davetlilere yemek ve yiyecek ikramında bulunuldu.

Muhabir: HÜSEYİN ÇALIŞKAN