Didim’de afet çalışma grubuna bilgilendirme yapıldı Didim’de afet çalışma grubuna bilgilendirme yapıldı

Darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler için Didim Kaymakamlığı tarafından anma programı düzenlendi. Kent Meydanı’nda düzenlenen törene Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Didim Garnizon Komutanı Albay Ali Saçan, Didim Belediye Başkan Yardımcısı Aydan Aşık Turgut ve Kaan Topçuoğulları, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Gani Solak, İlçe Emniyet Müdürü Yunus Dinç, 15 Temmuz şehidi Şükrü Mutlu, kurum amirleri, bazı siyasi parti temsilcileri, bazı oda başkanları ve vatandaşlar katılım gösterdi. Didim Kaymakamlığı hazırlanan fotoğraf sergisi gezisi ile başlayan program 1 dakikalık saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam ederken, saygı duruşu sırasında bir vatandaşın bozkurt işareti yapması dikkat çekti. Program, Didim Müftülüğü tarafından düzenlenen Kuran-ı Kerim’in okunması ve duaların edilmesiyle devam etti.

Screenshot 3-11

“YEDİKLERE TOKATLARA RAĞMEN TÜRK’Ü TANIMIYORLAR”

Günün anlam ve önemine dair konuşmasını gerçekleştiren Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca, “15 Temmuz gecesinde olduğu gibi bundan sonra da bu mücadelenin muzafferi biz olacağız, Türk milleti olacak. Bu adamlar 40 yıl boyunca içimizde yaşamalarına rağmen, 40 yıl boyunca bizdenmiş gibi davranmalarına rağmen bu milletin kim olduğunu, bizim kim olduğumuzu anlamaktan son derece uzaklar. Nereden mi biliyoruz? Belki hatırlarsınız. 15 Temmuz hain darbe girişiminden birkaç ay önce sözüm ona bir profesör Osman Özsoy, televizyonda diyor ki, şimdi diyor Ankara'da bir albay olmak lazımdı, biliyor. Bir hain darbe girişimi planlanıyor. Ve diyor ki, o imamlar var ya o imamlar diyor, onların evleri camilerin aslında bahçesinde olur. Ama siz diyor dışarıda iki tane tank gezdirin. Onlar evlerine kaçarlar, bu millet saklanır, biz istediğimizi yaparız. İşte darbeden birkaç ay önce bu zihniyette bu fikirdeler. Yüzyıllar boyunca yedikleri tokata rağmen bu milleti, bu şanlı milleti, bu büyük devleti tanımaktan işte o kadar uzaklar. Korkacak, sinecek zannettikleri imamlar selalarla milleti meydanlara davet ettiler. Korkacak, sinecek zannettikleri o millet tankların önüne ellerinde bayrak, göğüslerinde sadece iman, silah dahi olmadan dikildi ve onların o hain darbe girişimini o noktada bitirdi. Dolayısıyla bu adamlar tarih boyunca oldukları gibi 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi bundan sonra hangi isim, hangi kisve altında bu millete saldırmaya cesaret ederlerse etsinler bundan sonra her daim aynı tokat yiyeceklerini bir kez daha görmüş oldular. Ama sakın yanlış anlamayın 15 Temmuz gecesinde o tankları kullananlar, o uçakları kullananlar bizim şanlı ordumuzun askerleri değil. O üniformayı çalan, o üniformayı haince ele geçiren, Pensilvanya'daki bir meczuptan emir alan bir terör örgütünün üyeleri.” ifadelerine yer verdi.

Screenshot 2-11

“ATATÜRK, SİLAH ARKADAŞLARI VE ŞEHİTLERİMİZİ MİNNETLE ANIYORUM”

Kaymakam Kuruca konuşmasını, “15 Temmuz gecesinde vatan için, millet için, devlet için gözünü kırpmadan uçak savar mermisi yemiş bir gazimiz var aramızda. İşte bu ruh içimizde olduğu sürece hangi kirli el o terör örgütlerini, o meczupları yönetirse yönetsin biz her daim muzaffer olacağız. Ve biz buna mecburuz. Neden derseniz Anadolu sadece Türkiye'nin yurdu değil. Anadolu sadece bizim için bir umut kapısı değil. Bugün dünyanın her neresinde bir mezalim yaşanıyorsa Filistin'den Gazze'nin en ücra köşesine kadar Suriye'den Doğu Türkistan'a kadar gözler her daim Anadolu'ya, bu topraklara dönüyor. Dolayısıyla biz sadece bizim için değil dünyanın her noktasındaki mazlumlar için güçlü olmak dik durmak, mücadele etmek zorundayız. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerimi sonlandırırken başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal eden bütün şehitlerimizi, ebediyete intikal eden bütün gazilerimizi rahmet ve minnetle alınıyor. Hala hayatta olan gazilerimize sağlık, sıhhat temenni ediyor, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” sözleri ile sonlandırdı.
Konuşma sonrasında günün anlam ve önemine dair hazırlanan slayt gösterisi sunuldu. Ücretsiz ikramlar gerçekleşirken, lokmalarda döküldü. Geç saatlere kadar süren etkinlik devamında, gece saat 00.13’de tüm camilerde sala okundu.

Screenshot 1-9

Kaynak: HABER MERKEZİ