Didim-Söke ve Bodrum güzergahında yer alan ve günde binlerce aracın geçtiği Denizköy mahallesinin girişinde yer alan kavsak için mahalle halkı trafik lambası konulması isteklerini muhtara taşıdı.

Özellikle yaz ayları başta olmak üzere hasarlı kazaların yaşandığı kavşakta geçtiğimiz aylarda, mahalle halkından bir kişiye aracın çarpmasıyla ölümlü kaza meydana gelmişti.

Denizkoyluler Kavsaga Sinyalizasyon Istiyor 515353 1E2D876A382D2Eb84A5Cce9113B34A0E

Yayaların, karşıdan karşıya geçmesi için kavşakta kontrolsüz yaya yolu düzenlendi. Buna çare olarak görmeyen mahalleli, bu kavşağa bir an önce sinyalizasyon sisteminin kurulup güvenli hale gelmesini istiyor.

Denizkoyluler Kavsaga Sinyalizasyon Istiyor 515353 22160F886Eace23D78C2Aaf6B3432D86

“OLUŞACAK KAZALARIN ÖNÜNE GEÇECEK “

Mahalle halkından Ahmet Küsek “Mahallemizin tek giriş-çıkışı olan bu yer Didim'in mezarlığının da burada olmasıyla trafik yoğunluğu hat safhada fazlalaştı. Her iki yönden gelen araçlar rampaya tırmanarak süratli gelerek tehlike arz ediyorlar. Buna en iyi çare trafik lambaları ile olacaktır" diyerek oluşacak kazaların önüne geçileceğini anlattı.

Didim’de lise öğrencileri, Balatlı öğrencilere hoş anlar yaşattı Didim’de lise öğrencileri, Balatlı öğrencilere hoş anlar yaşattı

Denizkoyluler Kavsaga Sinyalizasyon Istiyor 515353 Ab66D13D0E6Bc3F045116E9D4B1Aab57

“İKİ MAHALLE ARASINDAKİ KAVŞAĞA SİNYALİZASYON ŞART”

Deniz köy mahallesi Muhtarı Nurettin Yılmaz ise konuyla ilgili olarak; “Didim -Söke, Akbük yolu mahallemizin hemen alt kısmından geçiyor. Eski yol varken giriş-çıkış yaptığımız yerler vardı. Yeni yol bölünmüş yol olarak hizmet verdiğinden dolayı tek giriş-çıkış yaptığımız yer bu kavşak. Dolayısıyla yoğunluk oluşuyor ve tehlike arz ediyor. İki mahallenin kesiştiği bu kavşakta sinyalizasyon şart. Karşımızda yer alan Fevzipaşa mahallesi içinde bulunan komşu sitemiz Uslu sitesi de bu kavşaktan giriş-çıkış yapıyor. Onlar için tehlike daha fazla. Didim istikametinden gelen araç süratli rampaya çıkarak geliyor virajı aldığında Uslu sitesinden çıkan araçla burun buruna geliyor. Bu yüzden trafik lambaları konulması kazaların önüne geçecektir. Mahalle halkımız talebi iletti. Ben de talebimizi gerekli Kurumlarımıza yazılı olarak ilettim. Konuya yakından İlçe Kaymakamımız Sayın Can Kazım Kuruca bey de ilgileniyor. Öyle ümit ediyorum en kısa sürede bu kavşakta diğer yakınımızda ki ölüm kavşağı gibi sinyalizasyona kavuşacak.” dedi.
 

Muhabir: HÜSEYİN ÇALIŞKAN