9 günlük bayram tatilinde turizm beldelerine turist akını yaşanırken, Aydının turistik ilçesi Didim’de misafirlerini ağırlıyor. Okulların kapanmasıyla Kurban bayramı tatilinin aynı zamana denk gelmesinden dolayı Didim’de yerli turist akını yaşandı. İlçeye 3 günlük sürede 300 bine yakın tatilcinin geldiği öğrenilirken, beş yıldızlı oteller ise yüzde yüz doluluk oranlarına ulaştı. Öte yandan butik ve apart otellerinde bayram tatilinde % 90’lara varan doluluklara ulaştığı öğrenilirken, plajlarda adım atacak yer kalmadı.

Gençay "Yazarlar Festivali iptal edilmedi; yeri değiştirildi" Gençay "Yazarlar Festivali iptal edilmedi; yeri değiştirildi"

İlçede turizm kalbi olarak bilinen Altınkum plajında ise adım atacak yer kalmazken, bu yıl Didim Belediyesinin şemsiye ve şezlongları ücretsiz yapmasından sonra bölgeye ilginin daha da arttığı görüldü.

İlçede ayrıca 2. ve 3. Koy halk plajları, Yeşilkent sahili, Manastır, Cennet, Martı, Sarıkum ve Beyazkum plajları da misafirlerini ağırlarken, özellikle çevre il ve ilçelerden tatilcilerin ilçede konakladığı görüldü. İlçede hava sıcaklıkları 43 derece dolayından seyrederken, sıcaktan bunalan tatilciler kendilerini Didim’in serin sularına bıraktı. Yalı Caddesindeki esnaflar ise yaşanan yoğunluktan memnun kalırken, Merkezdeki esnaflarda bayram tatilindeki hareketlilikten memnun oldukları görüldü.

Didim Plajlarinda Adima Atacak Yer Kalmadi 479864 339A5839F9A11B3Ec244Dd9E6F92A8Bb

Muhabir: HÜSEYİN ÇALIŞKAN