Didim’de iki çocuk annesi Sibel Aygan’ın eski eşi tarafından katledilmesine bir tepki de Didim Kıbele Kadın Derneğinden geldi. Dernek binasında biraraya gelen dernek üyelerine, çeşitli siyasi partileri kadım temsilcileri de destek verdi. Ellerinde pankart ve dövizlerle slogan atan dernek üyeleri Aygan için adalet istedi. Dernek yöneticisi Av. Zekiye Baran konuşmasında çocuklarıyla normal bir yaşam sürdüren Aygan’ın devlet tarafından korunamadığını ileri sürerek, koruma kararının alınmasına rağmen bu cinayetin gerçekleştiğini ifade etti. Baran Algan’ın iki çocuğunun yetim kaldığını ve yasal önlemler alınmadığı süreci bu tür cinayetlerin süreceğini kaydederek, dernek olarak yargı sürecini de takip edeceklerini ifade etti.

Didim'de Eğitim Sen'li öğretmenler yemekte bir araya geldi Didim'de Eğitim Sen'li öğretmenler yemekte bir araya geldi

Didim Kibele Kadin Derneginden Ayganin Katledilmesine Tepki 508288 42D4Db4B50Baad6Dd74Dacb2497Ff506
Ardından basın açıklaması okunurken basın açıklamasını Dernek Başkanı Nurhan Karabıyıkoğlu okudu. Karabıyıkoğlu yaptığı açıklamada “1 Ekim 2024 sabah erken saatlerde ekmeğinin peşinden koşan genç bir kadın Sibel Aygan; iki çocuğunun gözü önünde boşanmış olduğu eski kocası Mustafa Yıldırım’ın sokakta kurmuş olduğu kumpasa yenik düşerek yakın mesafeden başından silah ile vurularak hayattan koparılmıştır. Geriye küçük yaşta iki erkek çocuğu yetim kalmıştır. Cani eş önce kaçmaya çalışmış ancak Milas-Şenköy’de emniyet güçleri tarafından yakalanmıştır. Şu an savcılık ve mahkeme işlemleri devam etmektedir. Mevcut hükümet birimizi daha koruyamamış ve hayattan koparılmasına göz yummuştur. kadın kıyımlarına çare bulunmaması devlet politasıdır. Kadın cinayetlerini ve kadına yönelik şiddeti durdurmak hükümetlerin görevi olmasına rağmen her gelen hükümet kendi siyasi çıkarları doğrultusunda bu sorunu ele alıp iktidarlarını güçlendirmeye çalışmaktadır. Neticesinde kadınlar olarak bizler ölmeye ve şiddet görmeye devam etmekteyiz. Kadını koruyamayan devlet ;aileyi nasıl koruyacak?? Kadına karşı şiddeti önleme konusu açılınca sürekli aile kurumunu yüceltmeye çalışan mevcut hükümet çocuklara gözleri önünde ;babalarının annelerini öldürdüğü bir ortamda nasıl aile yapısından ve nasıl bir aile kurumundan bahsetmekte ve nasıl bir aile yapısını yüceltmektedir??? hükümetin yücelttiği aile yapısında kadının adı yok. kadını evin içine hapsolmuş ve sadece ev işleri ile meşgul, çalışmayan, sorgulamayan bir nesneye dönüştürmektedirler.

Didim Kibele Kadin Derneginden Ayganin Katledilmesine Tepki 508288 23Dd5F891275400Be29E4B32878Ebf13
Kibele kadın yardımlaşma ve dayanışma derneği olarak tüm sorumlulara kadın erkek eşitliğini tahrip eden eylem ve söylemlere son vermek zorunda olduklarını ;katledilen binlerce kadının ,şiddete tanık olan hatta onlarla birlikte katledilen çocuklarının da bir aile olduklarını bir kez daha hatırlatırız. Kadına karşı şiddetin önlenmesi için ataerkinin ‘’aileci bakışının değil’’ eşitlikçi ve laik politikaların esas alınması şarttır. Son olarak kız kardeşimiz merhum Sibel Aygan’nın da davasının takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna bildiririz.”

Didim Kibele Kadin Derneginden Ayganin Katledilmesine Tepki 508288 94E5043857D6D74A05E2804D4984Eec2

Muhabir: HÜSEYİN ÇALIŞKAN