Katılımın büyük olduğu festivalin açılış gününde, 5 bin vatandaş katıldı. Festival boyunca kurulan stantlarda Ege’nin geleneksel lezzetleri ve yerel üreticilerin ürünleri, festivalin 2. gününde 25 bin, 3. günde ise 30 bin vatandaşa sunuldu. Toplamda 60 bin katılımcının ziyaret ettiği festivalde, zeytinyağlı yemeklerden otlara, deniz ürünlerinden tatlılara kadar pek çok özel lezzet büyük ilgi gördü.

Didim Ege Lezzetleri Festivali 60 Bin Kisiyi Agirladi 563577 F73B48510Dceca972856Bc058374C6Fb

Festival kapsamında gastronomi alanında uzman isimlerin, ünlü diyetisyenlerin katılımıyla söyleşi ve paneller gerçekleştirildiği, katılımcıların, Ege mutfağının eşsiz tatları hakkında bilgi edinme imkânı bulduğu festivalde konuşan Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, “Ege’nin bereketli mutfağını tanıtmak, yerel üreticilerimizi desteklemek ve Didim’in kültürel değerlerini ön plana çıkarmak amacıyla yola çıktığımız bu festivalimize katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum. Gelecek yıl buluşmak dileğiyle” ifadelerini kullandı.

Didim Akbük'te temizlik seferberliği Didim Akbük'te temizlik seferberliği

Didim Ege Lezzetleri Festivali 60 Bin Kisiyi Agirladi 563577 1Ab2Fbf720Ee00E3A82Ec5A04E2Bf1B0

Didim Ege Lezzetleri Festivali 60 Bin Kisiyi Agirladi 563577 17Ed0Dc31Fe56579D22E0942Da22F2Fd

Muhabir: HÜSEYİN ÇALIŞKAN