CHP Didim İlçe Başkanı Aşkın Atlı ve ilçe yöneticileri, 21 Ekim Dünya Gazeteciler günü kapsamında ilçedeki basın mensuplarını kahvaltıda ağırladı. İlçe Başkanı Atlı’ya Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülcan Doğan, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ali Övet ile bazı meclis üyeleri de eşlik etti. Kahvaltının ardından konuşan İlçe Başkanı Aşkın Atlı “21 Ekim, Dünya Gazeteciler günü dolayısıyla bir araya geldik. Bu vesileyle hepinize hoş geldiniz demek istiyorum. Sizlerle bir arada büyük bir seçim dönemini atlattık. Bu noktada seçimden sonra ilk defa ilçe başkanlığı olarak bir organizasyonda bir araya geliyoruz. O geldiğimiz seçim süreci boyunca birbirimizi incitmiş olabiliriz. Şahsım adına sizlerden özür diliyorum. Eğer böyle bir incinme kırılma yaşattıysak sizlere. Çok zor koşullarda çalışıyorsunuz. Mesai saatleriniz yok. Gece, gündüz her an 24 saat bu mesleği onurlu bir şekilde ifade ediyorsunuz. Ve sizlerle bir arada biz de Didim'in bir birleşeni olarak beraber hareket etmekten de ayrıca onur ve gurur duyuyoruz.” dedi.

Didim Chpnin Basin Bulusmasinda Gencay Hizmetlerini Anlatti 514261 7010D372E379683F9401De7Bee912B6E

Didim emniyeti 13 göçmeni kurtardı Didim emniyeti 13 göçmeni kurtardı

Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay’da konuşmasına basın mensuplarının Dünya Gazeteciler Gününü kutlayarak başladı. Başkan Gençay “Dünya Gazeteciler gününüzü kutluyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte daha emeğinizin karşılığını alan sansürsüz ve herkesin hak ettiği şekliyle haberleri yapabildiğiniz ve doğru haberleri, doğru haberler yapan gazeteci arkadaşlarımızın çoğalmasını dileyerek gününüzü tekrar kutluyorum.” Dedi.

“YENİ MÜJDELERİMİZ OLACAK”

Didim’i güzel yerlere getirme noktasında çalıştıklarını kaydeden Gençay “Didim çünkü çok güzel bir ilçemiz. Göreve geldiğimden beri hep diyorum ki birlikte yöneteceğiz. O birlikte yönetme olayını da ortaya koymuş durumdayım. Bunu sizler de bana yansıtıyorsunuz. Didim'i Didimlilerle ve sizlerle beraber daha güzel yerlere getireceğimize de inanıyorum. Önümüzdeki süreçte hizmetlerin müjdesini vereceğim hepinize. Çünkü iki bin yirmi beş yılı bizim göreve geldikten sonraki kendi program ve projelerimizin hayata geçirme yılı. Burada da sizlerin desteğiyle Didim çünkü çok önemli. Kişilerin kişisel menfaatlerinden çok Didim'in menfaati önemli…”dedi.

Didim Chpnin Basin Bulusmasinda Gencay Hizmetlerini Anlatti 514261 C46Daf6849Fdfb419F0060F100431B21

“TURİZM SEZONUNU UZATACAK ADIMLAR ATTIK”

2024 Turizm sezonuyla ilgili soruyu yanıtlayan Gençay “Turizm sezonunu biliyorsunuz ki uzadı. On beş Kasım'a kadar uzatıldı. Şu anda henüz daha geride bırakmış değiliz ama yoğunluğu bıraktık. Yoğunluğu bıraktık. Göreve gelir gelmez biliyorsunuz ki hemen sezon başladı. Sezonla birlikte Didim'in birçok problemleri vardı. Henüz onlar çözülmemişti. Seçimden dolayı ertelenmiş, ötelenmiş çalışmalar vardı. Onlarla beraber sorunsuz kriz çıkmadan bugüne kadar geldik. Tabii ki ufak tefek lokal şikayetler oldu. Bence çok güzel sağlıklı bir sezon geçirdik. Bu çalışmalarımızın neticesinde sezonun uzatılması bu çalışmalardan kaynaklı oldu. 15 Kasım'a kadar uzatıldı. Didim'in ön plana çıkartılması, Didim'le ilgili çalışmalar biz de DİTAB üzerinden yapmaya başladık. Bununla ilgili bu önümüzdeki günlerdeTanıtım toplantımız olacak. Bu da sürpriz olsun. Didim'in tanıtılmasıyla ilgili, Didim'in adının çok daha fazla önde olmasıyla ilgili ki baktığımız zaman sizler de farkındasınızdır. Şöyle bir olay göreceksiniz. Şu anda Bodrum, Kuşadası, Marmaris ve Antalya'dan daha önde Didim. Bunun farkında hepimiz olmak durumundayız. Biz çalışıyoruz ama bu sadece bizim başarımız bizim çalışmamız değil. Didim'de yaşayan herkesin hepimizin bir arada olmasından kaynaklı bu bütün bu güzellikleri birlikte yaşayacağız. Ve bir müjde daha vereceğim. Sezonda çok erken başlayacak. On beş Mart gibi başlayacak. Yani bununla beraber dokuz aya çıkartmış oluyoruz turizm sezonunu. Bizim buradaki hedefimiz on iki aya çıkartmak. Çok az kaldı. Bunu da önümüzdeki iki bin yirmi beş yılında yapacağımız çalışmalarla on iki aya da çıkartmış olacağız bu çalışmalarımıza. İlk defa Antalya'daki fuarda Didim olarak fuara katılıyoruz. Arkadaşlarımız gitti. Didim çok daha güzel yerlerde olacak. Bugüne kadar Antalya Fuarı Didim olarak temsil edilmemiş. Didim için çok artı. Didim'in tanıtılması zamanla daha çok ileri süreçte yapılmış olacak. Şu andaki plan programlarımızda fuarlar konusunda DİTAB'la beraber bugüne kadar Didim'e hangi turlar daha fazla katılıyor? Hangi memleketlerden daha fazla talep var? Bunlarla ilgili bir çalışma yürütüyoruz. Festivaller konusunda da 2025 yılında şöyle bir çalışmamız başladık. 2025 yılında Didim'e gelecek yerli ve yabancı tüm misafirlerimiz ellerinde bir program olacak. Tüm plan programlarımız hazırlanıyor. 2025 Ocak ayında bütün bunları duyuracağız zaten. Biz böyle bir çalışma yürütmeyeceğiz çünkü biz artık kurumsal bir kimliğe sahibiz. Didim'i çok daha iyi yerlere götürebilmek için de liyakatlı bu işi bilen tüm arkadaşlarla ve kurumlarla çalışmamız lazım. Didim'i çok güzel günler bekliyor. Didim çok farklı bir noktaya geliyor. Ege'nin değil Türkiye'nin incisi olacağız. Dünyanın turizm merkezi olacağız ki şu anda da zaten herkesin Didim'de yaşıyor olması bunun bir göstergesi.” dedi.

Didim Chpnin Basin Bulusmasinda Gencay Hizmetlerini Anlatti 514261 8F6Ecfd83Cd50D7D32Baff0Fad202Aa2

“İKİ YIL İÇİNDE DOĞALGAZ DAĞITIMA BAŞLAYACAK”

Doğalgaz’ın ilçeye gelmesi noktasında süreçle ilgili de soruyu yanıt veren Başkan Gençay “ Doğalgaz çalışması başladı. Askeri bölgedeki tüm yazışmalar da bitti. Kazarak geliyorlar. İki yıl içerisinde ana arterlerden dağıtıma başlanılacak. Biz o tarihe kadar evlerle ilgili tüm çalışmaları da bitirmiş olacağız. Çünkü evleri dağıtım bize ait olacak o yol çalışmaları. Onlar Didim'e kadar getirecekler. O yüzden çalışmalar başladı. İstimlak yaparak geliyorlar.” dedi.

“KATI ATIK DEPOLAMA SORUNUNU KISA SÜREDE ÇÖZÜYORUZ”

İlçede baş gösteren katı atık depolama sorunuyla ilgili de konuşan Gençay “Yerle ilgili şu anda yazışmalar bitti. Yerde tespit edildi. Onunla ilgili yine müteahhitleri de bir araya toplayacağız. Molozlar önümüzdeki günlerde hallolacak. Yani öyle çok uzak bir gün değil. Çünkü biliyorsunuz sezon açıldı. İnşaat sektöründe birçok arkadaşımız bekliyor. Çünkü ekonomik sıkıntılar var. İnşaatın yapılıp ve satılması lazım. Biz bu konuda onların tüm hassasiyetlerini biliyoruz. Bu konuyla ilgili biz de hassas davranıyoruz. Ne kadar hızlı hareket edebilirsek onların problemlerini ne kadar çabuk çözebilirsek hepimiz de daha mutlu olacağız. Dijital ortama geçeceğimizi söylemiştik. Ruhsat olayına geçeceğimizi söylemiştik. Daha doğrusu seçim vaatlerinde içerisindeydi. Bunu hayata geçirdik. Bununla ilgili tüm çalışmalar bitti. Biz belediye içerisinde başladık bu çalışmaya. 2025’ten itibaren artık zorunlu olacak demiştik ama Bu önümüzdeki aydan itibaren de zorunlu hale getiriyoruz bunu. Belediye içerisinde böyle bir çalışmamız bitti. Şu anda arkadaşlarımız bütün kurslarını aldılar, çalışmalar da yapılıyor. Müteahhit arkadaşlara müracaatınızı yaptığınızda projeleriniz onaydan on gün içerisinde geçecek, on birinci günde bana geleceksiniz demiştim eğer geçmediyse. Böyle bir süreci hayata geçirmek üzereyiz. Çünkü dosyaları ancak eritebildik. Gerçekten arkadaşlar çok fazla dosya kayda girmemişti. Hani kayda girmediği için onların kayda girilmesi gerekliydi. Tabii ki onların yoğunluğundan kaynaklı böyle bir süreç yaşamışlardır. İnşaat sektöründe çalışmayı bekleyen arkadaşlarımızın önünü açmak için faaliyetlerde bulunuyoruz. Çözüm odaklıyız.” dedi.

“TASSARRUF TEDBİRLERİNE TAKILMADAN HİZMET EDECEĞİZ”

Belediye olarak yatırım ve hizmetler noktasında tasarruf tedbirleriyle önlerinin kesilmeye çalışıldığını kaydeden Gençay “Biliyorsunuz ki ekonomik koşullar çok kötü durumda. Cumhurbaşkanı'nın bize göndermiş olduğu tasarruf tedbirlerinden dolayı iş yapmamız engelleniyor. Bunun yanında sosyal güvenlik kurumuna, vergi dairesine olan borçlarımızdan dolayı sürekli tepemizde bir balyoz icra gönderecekler, hizmet yapmamızı engelleyecek tüm faaliyetleri gösteriyorlar ama biz Ben dİdim de diğer Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarımız bulunduğu bölgelerde hiçbirine boyun eğmeden halka hizmet etmeye devam edeceğiz. Biz halka dokunacağız. O halkın yarasına merhem olacağız. Hiç kimsenin de yatağına aç girmesini istemiyoruz. Çocuklarımızın okuluna rahat gitmesini istiyoruz. Kadınlarımızın daha güvenli bir şekilde yaşamasını istiyoruz. Babalarımızın, abilerimizin, kardeşlerimizin daha rahat iş bulmasını istiyoruz. Bu yıl biz mesela istihdam konusunda Didimliler çok rahattık. Yeni açılan tesisler ve tesis Didim'de işsiz bırakmadı. İşsiz olanlar da iş beğenmediği için gitmedi. Gençlerimizin birçoğunu zaten bizim kendi bünyemizdeki işletmeleri aldık. Oralarda çalıştılar. İşte otellerimiz aldı. Didim'de bu konuyla ilgili çok rahat bir sezon geçirdik istihdam konusunda. Şunu söyleyeyim, diğer işletmeler de açıldıktan sonra istihdamla ilgili Didim'e yerleşenlerin sayısının çok olacağını düşünüyoruz.” diye konuştu.
 

Muhabir: HÜSEYİN ÇALIŞKAN