Didim Belediye Meclisinin Ağustos ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Belediye Başkanı Hatice Gençay başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya CHP’li Aydan Aşık Turgut ile Celalettin Erol, AK Partili Lütfi Göbekli ve Savaş Cengiz mazeretli olarak katılmadı.

Didim Belediyesi Kres Ucretini Dusurdu Imar Isleri Elektronik Ortamda Yapilacak 493869 B003D00F7C7Dab6118Fcea11B39F1023

Akkuş’tan CHP’li Atlı’ya cevap Akkuş’tan CHP’li Atlı’ya cevap

Gündemin ilk maddesinde 2024 yılı bütçesine 30 milyon TL ödenek aktarılması konusu Plan ve Bütçe komisyonunun raporuna göre oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde ise İmar Komisyonuna sevk edilen trafo amaçlı uygulama imar planı oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesinde ise Akbük mahallesindeki trafo alanı plan değişikliği oy birliğiyle kabul edildi.

Didim Belediyesi Kres Ucretini Dusurdu Imar Isleri Elektronik Ortamda Yapilacak 493869 A48B05C892C40E05B131Ec4F487A69C3

“DİDİM’DE İMAR VE İSKAN İŞLEMLERİ ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK”

Gündemin dördüncü maddesinde ise İmar ve İskan Müdürlüğündeki iş ve işlemlerin elektronik ortama aktarılması sonrasında oluşturulan fiyat tarifesi Komisyondan geldiği haliyle oy birliğiyle kabul edildi. Madde üzerinde söz alan Cumhur ittifakı Meclis üyesi Metin Döne “Bu sistem üzerinde 4 saate yakın toplantı yaptık ve fiyatlar belirlendi. İşleyişte vatandaşın üstüne extra yük olan bağış sorunu da bu sayede ortadan kalktı. Bu sistemle sonradan alınmaya kalkışılan bağışların alınmaması içinde bir adım oldu. Bu sistem ruhsattan iskana kadar ki tüm süreci kapsıyor. Bağış zaten rıza ile yapılır yapmak isteyen bir şey denilmez. Bu saatten sonra vatandaştan bağış alınmaması noktasında biz buna evet dedik.” diye konuştu. Belediye Başkanı Hatice Gençay ise Mimar ve Mühendislerin yaşadığı sıkıntıları bildiklerini ve bunun için adım attıklarını kaydederek, “Sizin konuşmalarınız iyi niyetle yapıldığınız biliyorum. Uzun süren toplantı neticesinde bu kararlar aldı. Güzel bir karar aldık ve ilçemiz için güzel olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Gündemin beşinci maddesinde Sağlık İşleri Müdürlüğünün görevlerine ilişkin komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Didim Belediyesi Kres Ucretini Dusurdu Imar Isleri Elektronik Ortamda Yapilacak 493869 99Af4Fdb842C113327Ce9894Ec227E74

“HAZIR BETON TRANSMİKSERİ ALINACAK; 34 ARAÇ KİRALANACAK”

Gündemin altıncı maddesinde ise Hazır Beton transmikseri satın alınması konusu komisyon raporu sonrasında oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin yedinci maddesinde ise 34 adet araç kiralama konusu oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin sekizinci maddesinde ise Belediye bünyesinde Özel Kalem Müdürlüğü kurulmasına karar verilirken, müdürlüğün yetki ve görevleri komisyondan gelen rapora göre oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin dokuzuncu maddesinde ise Belediye bünyesindeki Deniz Yıldızları Kreş ve Gündüz bakım evi için alınan ücret miktarı yeniden ele alındı. Belediye personeli, Şehit-Gazi çocukları ve kardeş indirimi konusunda alınmak istenilen kararın, Cumhurbaşkanlığı kararı kapsamında alınabileceği yasada belirtilmesinden dolayı indirimin olamayacağı ve kararın iptal edildiği açıklandı.

Didim Belediyesi Kres Ucretini Dusurdu Imar Isleri Elektronik Ortamda Yapilacak 493869 2E5C50F961Bb59Dacfe323Bcd57Ba552

“GENÇAY İNSİYATFİ ALDI; ÜCRET 8 BİN TL OLDU”

Kreş ücretiyle ilgili istenilen indirim oranı ise Belediye Başkanı Hatice Gençay’ın insiyatif alarak 8 bin TL olarak karar alındığı komisyonda açıklandı. Komisyon kararına AK Partili Mehmet Beyazkaz hayır oyu verirken, madde oy çokluğuyla kabul edildi. Başkan Gençay, “Kreş ücretleriyle ilgili indirim miktarını insiyatif alarak karar verdim ve 8 bin TL olmasını istedim. Kamu zararı çıkarsa da bana çıkacak. Önemli olan halkın yanında olmak; çocuklar bizim geleceğimiz ve belediye olarak elimizden ne geliyorsa da yapmaya devam edeceğiz.” dedi.
 

Muhabir: HÜSEYİN ÇALIŞKAN