Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibariyle sona ermesinin ardından, Aydın’da balıkçılar da ağlarını denizle buluşturdu. Aydın’da balıkçılar, denizden çeşitli türde tuttukları balıkları, Efeler ilçesindeki Balık Hali’nde yer alan tezgahlarına getirerek satışa sundu. Balık tutkunu olan vatandaşlar da Balık Hali’ne akın ederek çeşitli türden balıkları satın alıyor. Vatandaşların bu yoğun ilgisi, balıkçı esnafını memnun etti.

Aziz Sancar’dan Ülken’e incir teşekkürü Aziz Sancar’dan Ülken’e incir teşekkürü

Denizde Bolluk Var Aydinlilar Balikcilara Akin Etti 508746 1345Aa0497B625Abefb767Ca2C2326A8

PALAMUT 150 LİRA

Denizde bu sezon balık bolluğunun yaşandığını kaydeden Balık Hali esnaflarından balıkçı Yusuf Turgut, “Şu anda anlam veremediğimiz bir şekilde balık bolluğu var. Bu dönemde en çok satılan balık ise palamut. Neredeyse 1 kilo gelen palamutları, 150 lira gibi uygun bir fiyatla satıyoruz. Hamsi, sardalyeyi de 150 liradan satışa sunuyoruz. İki, üç gün önce çıkan çinekoplara da ilgi var. Sezon 400 liradan açıldı ama çinekopların fiyatının 200-250 liraya ineceğini düşünüyoruz. Bundan 1 ay önce bin 500 lira-2 bin lira olan kalkanların fiyatı şu anda 650-700 lira civarında. Ayrıca palamutun olduğu sene hamsi olmazdı, bu sene hamsi de bol. Gerçekten balık bolluğu var. Vatandaşlarımızın da ilgisi yoğun. Balıkçılar olarak memnunuz.” dedi.

Denizde Bolluk Var Aydinlilar Balikcilara Akin Etti 508746 5D9D03774459C1E7718D25F7D825Eb92

“GÖZLER HER ŞEYİ ELE VERİR”

Balık alırken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında da bilgiler veren Turgut, “Gözlerinden, balıkların taze olup olmadığı anlaşılır. Gözler, her şeyi ele verir. Balık günlük yenmesi gereken bir ürün ve o nedenle taze olması gerekiyor. Ayrıca mevsimin balığı olacak. Eylül ayında palamut, ekim ayında çinekop, kasım ayında hamsi yenir. Mezgit, barbun, kalkan, kalamar, karides gibi balıklar da dip balıklarıdır. Bunlar da sürekli tüketilebilir sürekli lezzetlidir.” diye konuştu. Balık tüketmenin insan sağlığı açısından da önemli olduğunu söyleyen Turgut, “Balığın insan vücuduna birçok faydası var. Bu nedenle Tüm vatandaşlarımızı balık almaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ