Dağlarda kendiliğinden yetişen ve olgunlaşarak kahverengiye döndükten sonra tüketilen beşbıyık, pazar tezgahlarında yerini aldı. Kasım aylarında toplanmaya başlanan ve kış aylarında tüketilen beşbıyığın faydalarını bilenler ise rağbet göstermeye başladı.

Daglarda Kendiliginden Yetisen Besbiyik Tezgahlarda Yerini Aldi 2298414Ebc7Ad7A9212D0Dfa9D3F6F15

Didim'de "Kent ve Kadın paneli" düzenlenecek Didim'de "Kent ve Kadın paneli" düzenlenecek

Kahverengi görünümü ve yumuşak yapısıyla dikkat çeken muşmulanın tam bir şifa deposu olduğunu ifade eden pazarcı esnafı Hasan Hüseyin Korkmaz; “Muşmulalarımız Atça’nın Uzunlar köyünden geliyor. Bol şifalı bir meyve, çekirdeklerini yutabiliyorsun. Çekirdekleri zarar vermiyor. Sağlığa iyi geliyor. Faydaları çok. Karaciğerdeki toksinlerin vücuttan atılmasını destekliyor, astım, bronşit gibi solunum yolları enfeksiyonu hastalıklarına iyi gelir. Bol A ve C vitamini barındırıyor. Yani kış aylarında yenebilecek bir meyve. Ağızdaki ve boğazdaki bakterileri temizliyor. Kısacası mükemmel bir meyve ancak hak ettiği değeri tam göremiyor. Eskiler bunun önemini biliyor, gelip hemen alıyor. Yani eski insanlar biliyor fiyatını sormadan alıyor. Yeniler bilmiyor tabi. Bu ne diye sorduklarında anlatıyoruz. Beşbıyık da denir. Genel olarak rağbet güzel. Doğal bir meyve. Zaten dağlarda kendiliğinden yetişir. İlaç, gübre yok. Üretim için fidanlarını diken de var ama bizim buralarda genel olarak dağlarda kendiliğinden yetişiyor. Kilosu da 50 ile 100 TL arasında değişiyor. Olgunlaşmamışı genel de 50 TL’den olgunlaşmışı da 100 TL’den satılıyor” dedi.

Daglarda Kendiliginden Yetisen Besbiyik Tezgahlarda Yerini Aldi E15Fba8B743C6A50792A7C0F715Ddc2A

Daglarda Kendiliginden Yetisen Besbiyik Tezgahlarda Yerini Aldi 390Fc7C33381Bbe8E226C4425C907De1

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI