Aydın ve İzmir'de farklı noktalarda çıkan yangınlar sürüyor. Son olarak Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde akşam saatlerinde başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle hızla büyüyerek Muğla'nın Kavaklıdere ilçesi sınırına kadar ulaşmıştı. İzmir'de ise Karşıyaka ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangın yaklaşık 26 saattir sürüyor. Rüzgarın da etkisiyle yangın 10 katlı bir apartmanın çatısına sıçradı.

OPTİMAR Araştırma Şirketi'nin sahibi Hilmi Daşdemir, İzmir ve Aydın’da yaşanan orman yangınlarına yönelik sert bir açıklama yaptı. Daşdemir, yangınları PKK'lı teröristlerin organize ettiğini iddia ederek, "Kendilerine 'Ateşin Çocukları' diyen şerefsizler İzmir ve Aydın’da 56 noktada yangın çıkarmışlar" ifadelerini kullandı.

Daha Önce Böylesi Yaşanmadı: Trafikte Artık Buna Da Ceza Kesilecek! Daha Önce Böylesi Yaşanmadı: Trafikte Artık Buna Da Ceza Kesilecek!

Yangınların çıkış nedeni ile ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmazken, iddialar sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Ateşin Çocukları grubu, PKK'nın alt gruplarından biri olarak biliniyor ve daha önce de benzer sabotaj eylemleriyle gündeme gelmişti.

Yetkililer, yangınların çıkış sebeplerini araştırmaya devam ederken, kamuoyunda da konuya ilişkin geniş bir tartışma sürüyor. 

G V Ik3 I L Xc A A W B3 T

Kaynak: HABER MERKEZİ