Aydınspor’da başkan belli oldu, hedef profesyonel lig Aydınspor’da başkan belli oldu, hedef profesyonel lig

CHP’nin kuruluşunun 101’inci yıl dönümü dolayısı ile Aydın İl Başkanlığı tarafından tören düzenlendi. Efeler ilçesi, Atatürk Kent Meydanı'nda düzenlenen çelenk törenine Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç, Efeler İlçe Başkanı Süha Bayırlı, Aydın Büyükşehir Belediyesi Grup Sözcüsü Polat Bora Mersin ve partililer katıldı. Parti çelenginin, CHP’nin ilk Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşma yapan İl Başkanı Saatçı, 9 Eylül 1923’te kurulan ‘Halk Fırkası’nın sonradan Cumhuriyet Halk Partisi’ne dönüştüğünü ve Türkiye’nin en köklü ve en büyük örgütü olduğunu söyledi. Partisinin 101’inci yaşını kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirten Saatçı, Cumhuriyet Halk Partisi tarihinin Türkiye tarihi olduğunun altını çizdi.

Chp’nin Kuruluşu Aydın’da Törenle Kutlandı 1

Adalet vurgusuyla kimseyi ötekileştirmeden kurucu parti olmanın vakarıyla başladıkları yeni demokrasi mücadelesinin meyvelerini, son yerel seçimlerde verdiğini anlatan Saatçı, “Güzel ülkemizde halkımız Cumhuriyet Halk Partisi’ni Türkiye’nin 1. partisi yapmıştır. Bugün, tüm Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu bilinç ve sorumlulukla davranmaktayız. 101 yıllık partimize yaşattığımız gururu; yapılacak zamanında ya da erken ilk genel seçimlerde tüm Türkiye’de de halkımızla paylaşma kararlılığındayız” ifadelerini kullandı.

Türkiye ittifakının, yere düşen ekmeği düştüğü yerden kaldırıp, başının üzerine koyanların ittifakı olduğunu dile getiren Saatçı, şöyle devam etti:
“Bugün ekmek yine yere düşmüştür ve o ekmeği yine kaldırmak hepimizin görevidir. Türkiye ittifakının mimarı, Genel Başkanımız Özgür Özel ile geleneği geleceğe taşıyacak ve ülkemize hak ettiği refahı birlikte getireceğiz.”

Chp’nin Kuruluşu Aydın’da Törenle Kutlandı 2

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eseri olan Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaşayacağını, hakimiyetin sonsuza kadar milletin olacağını bildiren Saatçı, partisinin ilk genel başkanı Atatürk başta olmak üzere hayatını kaybeden bütün parti büyüklerini şükran, saygı ve minnetle andığını sözlerine ekledi. Saatçı’nın konuşmasını tamamlaması ile tören sona erdi.

Muhabir: EMRAH DİNÇER