CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül ve Evrim Karakoz ile CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, yeni yasama dönemi öncesinde ülke ve yerel gündemi değerlendirdi. CHP Aydın İl Başkanlığı binasında gerçekleşen toplantıda ilk konuşan isim Milletvekili Bülent Tezcan oldu.

“TÜRKİYE’NİN TEK FAVORİ PARTİSİYİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin artık Türkiye’nin birinci partisi olduğunu vurgulayan CHP’li Tezcan, “Yapılan bütün anketlerde partimiz, ortalama yüzde 5 ile 8 puan farkla birinci parti olma özelliğini koruyor. Önümüzdeki dönemde de Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye birinci ve tek favori partisidir. Bu yasama yılı bizim iktidar hazırlığı yılımızdır. Cumhuriyet Halk Partisi, bu yasama yılında iktidar olacak. Seçmenin erken seçim isteği her geçen yükselerek artıyor. Bu talep önüne geçilemez güçlü bir talep haline geliyor. Biz iktidarı polemikleri büyütmek için istemiyoruz. Biz iktidarı toplumsal sorunları çözmek için istiyoruz.” diye konuştu.

AK Partili Akkuş paylaştı; “Görevimin başındayım” AK Partili Akkuş paylaştı; “Görevimin başındayım”

“İKTİDARIN, AYDIN’A VERDİKLERİ ÇOK SINIRLI”

Aydın’da yerelde iktidar olduklarını hatırlatan CHP’li Tezcan, “İlimizde CHP’li 14 belediye ile sosyal devlet örneğinin nasıl olduğunu gösteriyoruz. Yatırımcı belediyenin nasıl olduğunu gösteriyoruz. Bunu merkezi hükümetle taçlandırmamız lazım.” şeklinde konuştu. Aydın’ın sorunlarını yakından bildiklerini ifade eden Tezcan, “22 yıldır bu iktidarın, Aydın’a yapamadıklarını biliyoruz. Aydın’da ne yapıldıysa yerel yönetimlerin başarısı sayesinde yapıldı. Merkezi iktidarın ne yazık ki Aydın’dan elde ettiği genel bütçedeki gelir ve paya göre Aydın’a verdikleri çok sınırlı.” dedi. Tezcan, teşvik bölgesi, Çıldır Havaalanı, hızlı tren, Çine üzerinden Güllük Demiryolu hattı, adliye sarayı gibi projelerin yapılması yönünde takipçisi olacaklarını, iktidara geldiklerinde de bu söz konusu yatırımları Aydın’a kazandıracaklarını belirterek “Biz çiftçinin zenginleşeceği, sanayicinin tarıma dayalı ihracat yapabileceği ve güçlü, müreffeh, zengin bir Aydın hayal ediyoruz. Böyle bir Aydın’ı taahhüt ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Iktidar Olacagiz 507811 7315B7C417889D270A7Ca0B5Db872888-1

“ERDOĞAN, SEÇİMİ KAYBEDECEĞİNİ BİLİYOR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘seçimsiz 3,5 yıl var’ sözleri üzerine sorulan soruya cevap veren Tezcan, “Erdoğan’ın gönlü onu istiyor. Seçim olduğunda kaybedeceğini biliyor. Toplumun, seçmenin sandığa ihtiyacı var. Getir kardeşim sandığı. Sandık, Erdoğan’ın adaylığı garanti altına alma işi değildir. Sandık, milletin geleceğine garanti alma meselesidir. 3,5 yıl seçimsiz bir dönem var demek gece mezarlıktan geçerken ıslak çalmaya benziyor. Sayın Erdoğan, iktidarı kaybedeceğini yakından gördü, biliyor, mezarlıktan geçerken ıslık çalarak korkusunu yatıştırmanın peşinde.” diye konuştu.

“BAĞIMSIZ BİR YARGI YOK”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yargı ve yasamın saraya bağlandığını dile getiren CHP Aydın Milletvekili Bülbül, şu anda ülkede yargı bağımsızlığı ve güçler ayrılığında bahsetmenin mümkün olmadığını söyledi. Ülkede denetleme diye bir şey kalmadığını da vurgulayan CHP’li Bülbül, “Yasama çalışmalarında da saraydaki belli kurullarda hazırlanan yasa teklifleri komisyonlara geliyor. Komisyonlarda bir tek cümlesi değişmeden genel kuruldan çıkıyor. Şu anda tam anlamıyla nitelikli bir yasama yok. Bağımsız bir yargı yok. Tek elde toplanmış durumda. Saraydan gelen teklifler Meclis’ten otomatik olarak geçiyor. Denge denetleme yok, hesap verilebilirlik ve şeffaflık yok. Kararnamelerle ülke yönetiliyor. Geldiğimiz nokta ortada.” şeklinde konuştu. CHP’li Bülbül, geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu CHP olarak toplumsal davaları takip edeceklerini söyledi.

“AYDIN, HAK ETTİĞİ DEĞERİ ALAMADI”

Aydın’ın ve kentte yaşayan vatandaşların sorunlarını mecliste dile getirdiğini ifade eden CHP’li Karakoz ise Aydın’ın AK Parti iktidarında hak ettiği değeri alamadığını belirtti. Yapılmayı bekleyen projelerin olduğunu dile getiren Karakoz, “Aydın ekonomisinin çoğunluğu tarıma dayalı. Aydın dağlarından yağ, ovalarından bal akan bir şehirken hükümetin bu tarım politikasıyla dağlarımızdan yağ, ovalarımızdan bal akmayacak. Çiftçimiz bu sene inanılmaz zor durumda. Girdi maliyetleri çok arttı ancak ürünlerin fiyatı maalesef azaldı. Sofralık zeytin fiyatları geçen seneki fiyatların yarısı kadar. Bu fiyatlar böyle devam ederse zeytinciler, zeytinlerini toplamayacaklarını söylüyor. Aydın’da pamukçumuz da ciddi anlamda zor durumda. Onların da taleplerini dillendirmeye devam edeceğiz. Aydın’da tarımsal bir kuraklık şu anda ciddi bir problem. Modern sulama tekniklerine geçilmesi lazım. Jeotermal enerji santralleri ve maden ocaklarının Aydın’ın doğasına da ciddi zararlar veriyor.” bu konularda önlemlerin alınmasını gerektiğini söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ