Aydın’da Çine Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Suavi konser verecek. Suavi konserine MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç tepki gösterdi. İlçede oluşan tepkiler nedeniyle CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Suavi’ye destek olmak amacıyla Çine’ye gelerek konseri izleme kararı aldı.

“ASLA KABUL EDİLEMEZ”

Etkinlik öncesinde Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, yazılı bir açıklama yaparak Aydınlıları Suavi konserine davet etti. CHP’li Şahin, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “CHP 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümünde Çine Belediyesi olarak düzenleyeceğimiz etkinliklerde, ulusumuzun bağımsızlık mücadelesini onurlandırmak ve bu büyük zaferi coşkuyla kutlamak için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu kapsamda, sevilen sanatçı Suavi’yi halkımızla buluşturma kararı aldık. Ancak, bazı çevreler tarafından yapılan olumsuz ve haksız eleştiriler, maalesef bu kutlamaların birlik ve beraberlik ruhuna zarar vermeye çalışmaktadır. Sanatçı Suavi’ye yönelik iddiaları ve konserin iptaline dair talepleri, bizleri derinden üzmüştür. Unutulmamalıdır ki, sanatçılar, toplumu birleştiren, evrensel değerleri savunan ve sanatın gücüyle barış, kardeşlik ve hoşgörüyü yücelten kişilerdir. Suavi de, Türkiye’nin köklü sanatçılarından biri olarak, yıllardır halkın gönlünde yer edinmiş, sanatıyla milyonlara dokunmuş bir isimdir. Farklı düşünceleri ve görüşleri bir arada barındıran demokrasimizin en büyük zenginliği, özgürlüklerimizin savunulmasıdır. Bu bağlamda Suavi’nin, bir sanatçı olarak, ifade özgürlüğünü kullanarak söyledikleri ve duruşu üzerinden suçlanması asla kabul edilemez.”

CHP'li kadınlar öğrenciler için kermes düzenledi CHP'li kadınlar öğrenciler için kermes düzenledi

Chpli Sahin Aydinlilari Suavi Konserine Davet Etti 499224 Fcbda80880Ad21A9B4241Ceea9B159F4

“SANATIN VE SANATÇININ ÜZERİNDEKİ BASKILARI REDDEDİYORUZ”

CHP’li Şahin, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Şunu açıkça ifade etmek istiyoruz ki, kimsenin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün armağanı olan Zafer Bayramı’mızı kutlamamızı engellemeye gücü yetmeyecektir. Tüm engellemelere rağmen, büyük bir inanç ve kararlılıkla bayramımızı kutlayacak ve Suavi konserimizi gerçekleştireceğiz. Bu önemli günde, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcılarımız, milletvekillerimiz ve Topuklu Efemiz Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun teşrifleriyle, kentimizin dört bir yanından Aydınlı hemşehrilerimizle bir araya geleceğiz. Geçmişimize ve bağımsızlığımıza olan borcumuzu bir kez daha hatırlayarak, büyük zaferin coşkusunu hep birlikte yaşayacağız. Bu konser, Kuvayi Milliye’nin başlangıç meşalelerinin yakıldığı bu topraklarda, birlik ve beraberliğimizin, bağımsızlığımızın simgesi olacaktır. Tüm Çine halkını ve Aydınlı hemşehrilerimizi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızın gururunu ve coşkusunu birlikte kutlamaya davet ediyoruz. Unutmayalım ki, zaferimiz bir milletin yeniden doğuşudur ve bu coşkulu bayramı kutlamaktan kimse bizi alıkoyamaz.”
 

Kaynak: HABER MERKEZİ