Kadına yönelik şiddetin hiçbir gerekçesinin olmadığını belirten CHP’li Özdemir, “Caydırıcı ve etkin yasalar uygulanmadığı sürece, pek çok kadınımız bu karanlık şiddet sarmalının kurbanı olmaya devam edecek.” dedi.

Konuyla ilgili yazılı açıklamasında Başkan Özdemir, şu ifadeleri kullandı: “Bugün burada maalesef bir kadınımızın daha acı haberini almış bulunuyoruz. Aydın Efeler ilçesinde, Ebru Öcal kardeşimiz hunharca bir saldırı sonucunda hayatını kaybetmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Bu menfur olay, kadına yönelik şiddetin toplumumuzda nasıl kök saldığını ve ne kadar acil bir çözüm beklediğini bir kez daha gözler önüne sermiştir.”

Araç Sahiplerini İlgilendiren Yeni Zorunluluk: 27 Eylül'de Başlıyor Araç Sahiplerini İlgilendiren Yeni Zorunluluk: 27 Eylül'de Başlıyor

Ekran Görüntüsü 2024 09 23 185610

“MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”

Özdemir, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kadına yönelik şiddetin hiçbir gerekçesi, hiçbir izahı olamaz. Bu tür insanlık dışı saldırıların önüne geçmek, toplumun her bir bireyi için bir sorumluluktur. Ancak unutulmamalıdır ki, caydırıcı ve etkin yasalar uygulanmadığı sürece, pek çok kadınımız bu karanlık şiddet sarmalının kurbanı olmaya devam edecektir. Devletin, yargının ve tüm ilgili kurumların, kadına şiddetle mücadelede daha kararlı ve etkin adımlar atması elzemdir. Yeterli ve caydırıcı cezalar uygulanmadıkça, bu cinayetlerin sonu gelmeyecek, nice canlar hayattan koparılacaktır. Toplum olarak, sessiz kalmak bu suça ortak olmaktır. Bu nedenle, hep birlikte sesimizi daha gür çıkarıp, kadına yönelik şiddetin son bulması için gereken tüm yasal ve toplumsal adımların atılması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Ebru Öcal’ın acısını derinden hissediyor, bir kez daha ailesine sabır ve metanet diliyoruz. Kadına şiddetin son bulacağı, adaletin tesis edileceği bir toplum için mücadelemize devam edeceğiz.”

Kaynak: HABER MERKEZİ