CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, ‘yargı’ üzerinden AK Parti iktidarını eleştirdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bülbül, 40 yıl hapisle yargılanan Dilan Polat’ın tutuksuz yargılandığını ancak bir sokak röportajında iktidarı eleştirdiği için Dilruba Kayserilioğlu’nun cezaevinde olduğunu ifade etti. Kayserilioğlu’nun cezaevine konularak, halka konuşmaması için gözdağı verilmek istediğini öne süren Milletvekili Bülbül, “Saraydan talimat gelir gelmez sokak röportajında ifade özgürlüğünü kullanan Dilruba’yı cezaevine atmak, ‘Konuşmayın. Yoksa hepinizin sonu böyle olur’ diyerek gözdağı vermek değil de nedir? Hakkında iddianame düzenlense dahi isnat edilen suçların hiçbirinden hapis cezası yatmayacak olan bir insanı, sırf muhalif düşmanlığınız yüzünden cezaevine atıyorsunuz. Tutuklama tedbirini, tek adam iktidarının sopası haline getirip bir ceza olarak uyguluyorsunuz!” ifadelerini kullandı.

Ekran Görüntüsü 2024 08 25 102747

Diyanet İşleri Başkanından Ayşenur’un ailesine taziye ziyareti Diyanet İşleri Başkanından Ayşenur’un ailesine taziye ziyareti

“BİR TEK İKTİDARI ELEŞTİRMEK YASAK”


Milletvekili Bülbül, AK Parti Türkiye’sinde suç geliri aklamanın, suç örgütü kurmanın ve dolandırıcılık yapmanın hiçbir yaptırımının olmadığını iddia ederek, açıklamasını şu sözlerle noktaladı: “Yeter ki, iktidarı eleştirmeyin. Bir tek o yasak! Adaletin terazisinin hep güçlüden, hep iktidardan yana tarttığı, yargının siyasallaştığı, hakimlerin talimatla karar verdiği, hukukun ayaklar altına alındığı, suçlunun korunup masumun tutsak edildiği bu düzen, AKP’nin 22 yıldır ilmek ilmek ördüğü eseridir! AKP bu ülkeyi, hakikatin peşinde koşan, haksızlığa karşı sesini yükselten cesur insanları susturmak için karanlık bir korku imparatorluğuna dönüştürdü. Ancak bilinsin ki, Dilruba’yı zindanlara tıkmak, bu rezil düzeni korumaya yetmez! Zulüm kalıcı değildir, ama özgürlük mücadelesi, er ya da geç kazanacaktır!”

Kaynak: HABER MERKEZİ