Sokak hayvanları ile ilgili düzenlemeler içeren 17 maddelik "Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Kanunun yasallaşmasının ardından CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, mecliste açıklama yaptı. Söz kanunun yasallaşmasına tepki gösteren CHP’li Bülbül, CHP’li belediyelerin bu kanunu uygulamayacağını söyledi.

“YETKİNİZ YOK”
Konuyla ilgili açıklamasında Milletvekili Bülbül, şu ifadeleri kullandı: “Mecliste polislere talimat vererek altı tane barikat kurdurdunuz. Bakıyorum sayın komisyon başkanı burada yok, yalan mı sayın komisyon başkanım burada da yok nerede olduğu belli değil. Komisyona ulaşmak için altı barikattan geçmedik mi? İç tüzük gereği böyle bir yetkiniz olmamasına rağmen polislere talimat vermediniz mi? Verdiniz, daha sonra ben böyle bir talimat vermedim demediniz mi? Dediniz. Komisyon üyelerini ve katılan milletvekillerinin konuşma sürelerini sınırlamadınız mı? Sınırladınız. Böyle bir komisyon çalışması böyle bir nitelikli yasama olabilir mi? Olur, AK Parti iktidarında olur.” 

CHP’li Özdemir’den erken seçim mesajı “Geçim yoksa seçim var” CHP’li Özdemir’den erken seçim mesajı “Geçim yoksa seçim var”

“YÜREĞİNİZ VARSA ÖNCE BUNLARA ÇÖZÜM BULALIM”
Bülbül, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Basın emekçilerini STK’ları Türk Veteriner Birliği başkanını, hayvan hakları savunucularını, barolar birliği temsilcilerini komisyona almadınız. Bırakın almayı hemen ardından meclisi tamamen kapattınız. Yine meclisin içi ve çevresini polis barikatı ile kapattınız. Bakın değerli arkadaşlar  ülkede daha büyük sorunları görmezden gelmeyin yapılan araştırmalarda ülkenin en büyük sorunu ekonomi, hayat pahalılığı, adaletsizlik, işsizlik. Bakın araştırmada sokak hayvanlarını sorun görenlerinin oranı yüzde sıfır nokta beş. Gelin ülkede sorunları koyalım hep beraber çözüm bulalım. En büyük sorunlar geçinemeyen emekli, barınamayan öğrenci, üretemeyen çiftçi, iş bulamayan gençler, siftah yapmadan kepenk kapatan esnaf, adalet arayan yurttaş, kadına yönelik şiddet hadi gelin yüreğiniz varsa önce bunlara çözüm bulalım. Var mısınız diye soracam ama elbette yoksunuz çünkü size saraydan böyle bir talimat gelmedi gelmiyor. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in dediği gibi çıkarmak istediğiniz bu kanunu CHP’li belediyeler uygulamayacak, sokak hayvanları katledilmeyecek, sizin suç ortağınız CHP’li belediyeler olmayacak, CHP’li belediye başkanlarımız da meclis üyelerimiz de sizin bu ceza ve tehditlerinize boyun eğmeyecek.” 
 

Kaynak: HABER MERKEZİ