Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli İlçe başkanlığı ve Kadın Kolları Başkanlığı, son günlerde artan kadın ve çocuklara yönelik şiddete karşı belediye meydanında bir basın açıklaması yaptı. Partililer ve STK’ların yoğun bir destek verdiği açıklamda CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ve Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Nazilli’de piyasa denetimleri devam ediyor Nazilli’de piyasa denetimleri devam ediyor

“KADIN CİNAYETLERİ, SON BULMALI”

CHP iktidara geldiği zaman İstanbul Sözleşmesi’ni tekrar yürürlüğe sokacağız diyen CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, “1926 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün Medeni Kanun’la birlikte Kadın Devrimini gerçekleşti. Mustafa Kemal Atatürk’ün 1926’da Medeni Kanun’un kabulüyle beraber, kadınların miras hakkından tutun birçok hakkına sahip olmasını sağlamıştır. Önümüzdeki süreçte kadın toplum içinde yaşam alanındaki istihdamını artırıcı ve yaşamını sağlamasına karşı gelişen bu tehditlerden kurtarıcı çalışmalarımız devam edecek. Kadın cinayetlerine karşı hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Kadın cinayetleri bu toplumun geleneği, yapısı olmamalı. Bunun için yapılacak tek şey kadına değer vermek, kadın-erkek eşitliğini sağlamak ve birlikte hareket etmek olacaktır. Kadın cinayetleri son bulmalıdır. CHP iktidara geldiği zaman İstanbul Sözleşmesi’ni tekrar yürürlüğe sokacağız” dedi.

Chpli Bulbul Ve Baskan Tetik Onleyici Yasalar Bir An Once Cikmali 511337 Cb1Bf122C0D87Eb5A589C37F331Ff30E

“KADINA ŞİDDET LAFI BİLE İNSANIN SİNİRİNİ BOZAN BİR ŞEY”

Kadın toplumun bel kemiğidir diyen Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, “Gerçekten bu protesto kadınıyla erkeğiyle hatta çocuğuyla beraber yapılması gereken bir şey. Kadın toplumuzun bel kemiği. Kadın olmazsa ne erkek olur ne çocuk olur ne aile olur ne toplum olur ne ülke olur. Bunun farkına varacağız. Kadına şiddet lafı bile insanın sinirini bozan bir şey. Şiddetin kendisi zaten bizim hiç istemediğimiz hiç tasvip etmediğimiz bir davranış biçimi. Ama maalesef ülkemizde kadına şiddet olduğu gibi giderek de artıyor. Bu gidişle giderek de artacak gibi görünüyor.”

Chpli Bulbul Ve Baskan Tetik Onleyici Yasalar Bir An Once Cikmali 511337 C0449Ebf92A011837C95Db231Ac68Cba

“BERABER OLURSAK BU İŞİN ÜSTESİNDEN GELİRİZ”

Şiddetin ve istismarın önüne geçemezsek hiçbir şeyin anlamı yok diyen Başkan Ertuğrul Tetik, “Siyasi olarak meclisten çıkaracağımız yasalarla önünü almak gerekiyor. Belediye olarak bizim devamlı konuyla ilgili seminerler vermemiz, açıklama yapmamız toplumda bunu anlatmamız gerekiyor. Hep birlikte olursak, TBMM ile kamu kurum kuruluşları, Cumhurbaşkanı ile siyasi partileriyle beraber olursak bu işin üstesinden geliriz. Artık toplum dikkatli olsun. Toplum bu dikkati üst seviyeye çıkarsın. Eğer biz bu şiddetin ve istismarın önüne geçemezsek hiçbir şeyin anlamı yok. En azından Nazilli’de bu konuda tek yürek olalım. Kadına şiddete hayır diyelim” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ