AK Parti iktidarının her fırsatta tasarruftan söz ettiğini ancak “şatafat bağımlısı” olduğunu kaydeden CHP’li Bülbül, gezinin maliyetini TBMM gündemine taşıyarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a sordu.

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dünya beşten büyüktür” sözünün ABD sokaklarında ekranlı kamyonet ve billboardlarda gösterilmesine tepki göstererek, Cumhurbaşkanı ve beraberindeki heyetin çok sayıda makam aracı ve konvoylarla gezmesini “şatafat” olarak tanımladı, erken seçimin yaklaştığını belirtti.

“TASARRUF VATANDAŞIN SIRTINA YÜKLENİYOR”

CHP’li Bülbül, ABD gezisinde yapılan harcamalara şu sözlerle tepki gösterdi: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkilileri her fırsatta Tasarruf Tedbirleri’nden söz ediyor. Tedbirler kapsamında öğrencilerin, kamu çalışanlarının servisi kaldırılıyor. Okullarda temizlik görevlisi istihdam edilmiyor. Öğretmenler odasındaki su ısıtıcıları kaldırılıyor. Eğitim hakkı, güvenli ve sağlıklı koşullarda çalışma hakkı yok sayılıyor. Emekli, asgari ücretli ayın ortasını getiremiyor. Esnaf kepenk kapatıyor. Çiftçi tarıma küstürülmüş durumda. Saray ve şürekası tasarrufu vatandaşın sırtına yüklüyor.”

“REKLAM FİLMİNE DÖNÜŞTÜRMÜŞ”

“Söz konusu kendi makam araçları, Saray’ları, lüks alışkanlıkları olduğunda ise her fırsatta ‘İtibardan tasarruf olmaz’ diyorlar. Şatafat bağımlıları ABD sokaklarını adeta Erdoğan’ın reklam filmine dönüştürmüş. Her yerde ‘Dünya beşten büyüktür’ yazılı konvoylar geziyor.”

“BAŞKANLAR ERDOĞAN’I ALKIŞLASA NE OLUR ALKIŞLAMASA NE OLUR”

“Seçimden sonra belediyelere SGK borcu nedeniyle sopa gösteren, çalışmaz hale getirmeye çalışan AKP iktidarı ABD’de kampanya yapmayı yönetmek zannediyor. Kendi belediye başkanlarını alıp ABD’ye götürüyor. Gaziantep’teki, Konya’daki belediye başkanın ABD’de Erdoğan’ı karşılamasına ne gibi bir ihtiyaç var? ABD gezisine götürülen belediye başkanları Erdoğan’ı ABD’de alkışlasa ne olur alkışlamasa ne olur?”

Çerçioğlu, İYİ Partili vekili ağırladı Çerçioğlu, İYİ Partili vekili ağırladı

“86 MİLYON ‘TEK ADAMDAN’ BÜYÜKTÜR”

“Vatandaşa yüklediğiniz vergi yüküyle, emeklinin cebinden çaldığınız maaşınızla ABD’de keyif çatamazsınız. Yaklaşan kış günlerini vatandaş kara kara düşünürken pahalılık gündemini yok sayamazsınız. Gösterişi, lüksü, şatafatı yönetmek zannediyorsunuz. Bu anlayışa karşı bizim de hatırlatmamız var. Unutmasınlar 86 milyon ‘Tek Adam’dan büyüktür. Erken seçimden kaçamayacaksınız.”

“GİDERLER HANGİ BÜTÇEDEN KARŞILANDI”

CHP’li Bülbül, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti: “Söz konusu ABD ziyaretinin bütçeye maliyeti ne kadardır? Bu giderler hangi bütçeden karşılanmıştır? Ziyaret, sebebiyle ABD’ye ulaşım için kaç uçak ve jet uçmuştur? Makam araçları uçaklarla mı taşınmıştır? Kaç makam aracı götürülmüştür? Ziyaret amacıyla Türkiye’den götürülen davetli ve personel sayısı kaçtır?

Birçok meydanda, dijital panolarda, bilboardlarda ve ekranlı kamyonetlerde yapılan reklamların bütçeye maliyeti ne kadardır? Bu giderler hangi bütçeden karşılanmıştır?”
 

Kaynak: HABER MERKEZİ