AK Partili Yalman, başkanlığa talip oldu AK Partili Yalman, başkanlığa talip oldu

Kendisinin il başkanlığı döneminde Aydın'da AK Parti'nin milletvekili sayısı düşen ve yerel seçimlerde ciddi oy kebedip Aydın Büyüşehir Belediyesi'nin yanı sıra 17 ilçeden 13'ünü kaybeden bir il başkanı olarak tarihe geçen Gökhan Ökten, yarın endişesi olmadığını ve AK Parti Genel Merkezi 'hayır' demediği sürece il başkanlığına tekrar aday olduğunu söyledi.

A W295157 04
Partinin 8. olağan kongresi kapsamında AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten, ilçe başkanlarıyla birlikte İl Başkanlığında kongre sürecine ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi. Geçtiğimiz hafta 16 ilçede delege seçimlerinin tamamlandığını Sultanhisar’da ise Cumartesi günü seçim yapacaklarını belirten Başkan Ökten, seçilen delegelerle 12 Ekim’de Buharkent’te ilçe kongrelerine başlayacaklarını söyledi. 28 Ekim’de Koçarlı’da ilçe kongrelerini tamlayacaklarını kaydeden Ökten, “İlk günkü aşk ile yenilenen kadrolarımız ile kongrelerimizi yapacağız. Delege seçimlerimiz gayet sakin bir şekilde yapıldı. Herhangi olumsuzluk, bir kavga ve tartışma olmadı. AK Parti’ye yakışır şekilde oldu. İnşallah ilçe kongrelerimiz de bu şekilde yapılır. Biliyorsunuz önceki kongre süreçte sandalyenin havada uçuştuğu kavganın gürültünün olduğu değil tam tersine birliğin beraberliğin öne çıktı kongreler oldu. Bu kongreler, bizim düğünümüz ve bayramımız” dedi.

A W295157 05
İlçe kongrelerini Ekim ayında tamamlayıp Kasım ayında ilçe kadın kolları ve gençlik kolları kongrelerini gerçekleştireceklerini kaydeden Başkan Ökten, “Bütün ilçelerimizde ana kademede, kadın kollarında, gençlik kollarında 'ben siyaset yapmak istiyorum, siyasette yer almak istiyorum, ilçeme şehrime hizmet etmek istiyorum' diyen tüm arkadaşlarımızı AK Parti’ye davet ediyorum. Yeni oluşacak yönetimlerde yer almak isteyen tüm arkadaşları ilçe başkanlıklarımıza il başkanlığımıza bekliyoruz” diyerek davette bulundu.

A W295157 01
Gazetecilerin kendisinin yeniden aday olup olmayacağına ilişkin soruya Başkan Ökten, “Bizim yarın ile ilgili bir beklentimiz ve endişemiz yok. Ben il başkanıyım. Genel Merkezin böyle bir tasarrufu olmadığı müddetçe ben görevime devam ediyorum." dedi.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI