Parti binasında Basın açıklamasını gerçekleştiren CHP Karacasu Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Akif Gencay, "Yüzüncü yılını geride bıraktığımız ve yaşatmaktan onur duyduğumuz şanlı Cumhuriyetimiz kuruluş ilkeleri ve devrimleri ile herkese eşit yurttaş özgür vatandaş olma imkanını sunmuştur. Sadece bir yönetim şekli olmakla yetinmemiş, bütün bir halk için özgürlük umudu olmuştur.

Bilgi Teknolojileri Kurumunun bürokratları tarafından alınan fakat hiçbir mahkeme kararına ve haklı gerekçeye dayanmayan karar ile Instagram adlı sosyal medya platformuna erişimin engellenmesi de bu keyfi uygulamalardan biridir. Bilgi Teknolojileri Kurumunda yer alan bürokratlar bu karar ile Türkiye Cumhuriyeti anayasasını keyfi şekilde yol saymışlardır. Bu uygulama bir suçtur. Yeni anayasa yapmak isteyenler, kendi hazırladıkları anayasaya dahi uymayarak suç işlemiş, BTK bürokratlarını da direkt olarak bu suça ortak etmiştir" ifadelerini kullandı.

Kuşadası İYİ Parti kanadından Apaydın'a sert cevap Kuşadası İYİ Parti kanadından Apaydın'a sert cevap

ÖNEMİ ANLATILDI

Gencay'ın açıklaması, "Bizler CHP Gençlik örgütleri olarak anayasamıza açık olarak karşı olan, halkımızın haber alma ve iletişim haklarını kısıtlayan milyonlarca insanımızın sosyalleşmesini ve dünyaya açılmasını engelleyen, milyonlarca lira ticari hacme sahip ticari faaliyetleri durduran bu suçu asla kabul etmiyoruz. Bugün burada olma nedenimiz de bu suça karşı bir kez daha itiraz ederek halkımızın sesi olmak ve hukuki süreçleri başlatmak adına suç duyurusunda bulunmaktır. Bizler AKP hegomanyasına girmiş dahi olsa yargı organlarında görevini layığı ile yerine getirmek için emek veren anayasaya bağlı savcılar olduğunu biliyoruz. Bu uygulamaya karşı, cübbesine rütbe dikmeyi reddetmiş tüm savcıları göreve davet ediyoruz" sözleriyle sona erdi.
 

Muhabir: ÖZGÜR DEDEOLUK