Milli Mücadele Kurtuluş Savaşı’nın ilk şehitliği ve savaş devam ederken Efeler ve kızanları tarafından abidesi ilk dikilen şehitlik olan Aydın’ın Efeler ilçesindeki Çayyüzü Şehitliği’nde anma töreni düzenlendi. Milli Mücadele döneminde gösterdikleri kahramanlıkla milletin gönlünde taht kuran şehit Milli Aydın Alayı askerlerinin kabirlerinin yer aldığı Çayyüzü Şehitliği’ndeki anma törenine CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, Aydın Kültür Turizm İl Müdürü Ahmet Demir, Aydın KOSGEB İl Müdürü Sadullah Dülger, Aydın Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürü Hacı İbrahim Buğdaycı, Aydın Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Ece, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan, Araştırmacı ve Yazar Sabahattin Burhan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cayyuzu Sehitleri Anildi 513664 80270Fb86Fdcea26A513D4Cb5E546961

DUALAR EDİLDİ

Çayyüzü Şehitleri Gönülleri tarafından gerçekleştirilen anma töreninde, şehitler için saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu. Törende Efeler İlçe Müftülüğü İmam Hatip-i ve Vaizi tarafından Kuran-Kerim okunup dualar edilerek düşman kuvvetlerinin top atışıyla şehit olan 7 çocuk anısına konuşmalar gerçekleştirildi. Çayyüzü Şehitleri Gönülleri adına Aysel Koç, yaptığı konuşmada şehitleri anmanın gururunu yaşadıklarını belirterek tüm şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını söyledi. Yazar Sabahattin Burhan da Çayyüzü Şehitliği’nin tarihi hakkında bilgiler verdi.

Cayyuzu Sehitleri Anildi 513664 199851E4Cafb0F060245E01F9Ab900B2

Belediye Başkanı Anıl Yetişkin ise vatan bilincini hep birlikte yerleştirmek ve yüceltmek zorunda olduklarını ifade ederek “Çayyüzü Şehitleri nezdinde İstiklal Savaşı gazilerimizi ve şehitlerimizi anmak, onları tanımak ve bu vatanı nasıl vatan yaptığımızı gençlerimize öğretmek zorundayız.” dedi. Konuşmaların akabinde Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Müzik ve Sanat Akademi Tiyatro Bölümü tarafından şehit olan 7 çocuk için temsili gösteri sergilendi. Üç bin kişilik hayrın gerçekleştiği anma törenine katılan vatandaşlara keşkek, turşu ve helva ikram edildi. Vatandaşlar, milli mücadele döneminin kahramanlarından olan Çayyüzü Şehitleri için anma töreni düzenleyen Çayyüzü Şehitleri Gönülleri’ne teşekkür etti.

Elinize sağlık! Aydın'da orman temizliği Elinize sağlık! Aydın'da orman temizliği

Cayyuzu Sehitleri Anildi 513664 F2Fb81F206667A72C5236F2B4B5D6301

Kaynak: HABER MERKEZİ