Kuşadası’nda, Pazar günleri sabahın erken saatlerinde otogar karşısında kurulan bit pazarı, başta Kuşadalılar olmak üzere yerli ve yabancı turistlerin de daimi uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ürün çeşitliliği ve her keseye uygun ürünleri tek çatı altında toplaması özelliğiyle vatandaşların vazgeçilmezleri listesine girmeyi başaran bit pazarı, sokak hayvanlarına destek veren stantları ile de herkesin büyük takdirini topluyor. Pazarda gönüllü olarak tezgah açan ve kazandığı tüm geliri sokak hayvanları için harcayan tezgah sahibi Özlem Açıkel bir yandan can dostlara umut aşılamaya devam ederken diğer yandan ihtiyaç sahibi vatandaşların da yüzünü güldürerek mutluluk dağıtıyor.

Nazilli'de gaziler günü törenle kutlandı Nazilli'de gaziler günü törenle kutlandı

Can Dostlara Iyilik Akimi Kusadasi Bit Pazarinda Devam Ediyor 499991 05Da7E140Fa661B9C53Ed0Cab07A2Cb2

'SATIŞLARIMIN TÜM GELİRİNİ SOKAKTA YAŞAYAN CAN DOSTLARIMIZA HARCIYORUM'

Bit pazarında gönüllü olarak hizmet veren ve açtığı tezgah ile sokakta yaşayan sokak hayvanlarına elinden geldiği ölçüde destek olmaya çalışan Özlem Açıkel, 8 senedir sokak hayvanları için pazara geldiğinden bahsederek, ‘Pazarda ikinci el ürünler satıyorum. Ürünlerimin bir çoğu arkadaşlarımın ve yakınlarımın bağışlarından oluşuyor. Artık evlerde kullanılmayan giyim, süs eşyaları, biblolar, elektronik eşyalar, ayakkabı ve daha aklınıza gelebilecek çok çeşitli bir ürün yelpazesine sahibiz. Çoğu ürünü de ucuz fiyatlara kendim satın alarak pazarda sergiliyorum. Tezgahımda ayrıca kendi yaptığım el ürünlerimi de sergiliyorum. Kazancımın yüzde 80’i sokak hayvanlarının tedavi, ilaç ve mama masraflarına ve kalan kısmını da kira bedeli olarak harcıyorum. Tezgahta bulunan bir çok giyim ürününü ihtiyaç sahibi vatandaşlara da veriyoruz yardım anlamında. Öğrenci kardeşlerimize yüzde 40’lara varan indirimlerimiz oluyor. Yeter ki mutlu olsun, yüzleri gülsün çocukların ve gençlerin. Yani tamamen yardım amaçlı çalışıyoruz. Birilerini mutlu edebilmek adına, ufacık ta olsun hayatlarına dokunabilmenin verdiği huzur inanın paha biçilmez bir hazine benim için’ dedi.

Can Dostlara Iyilik Akimi Kusadasi Bit Pazarinda Devam Ediyor 499991 E394Ec051A8Cd026B9608Cfaf1Fad583

‘CAN DOSTLARIMIZA BEN DE UMUT OLMAK İSTİYORUM DİYEN HERKESİ PAZARIMIZA BEKLİYORUZ’

Kuşadası’nda yaşayan insanların, konu sokak hayvanları olduğu zaman fazlası ile duyarlı ve yardımsever olduklarını anlatan Özlem Açıkel, ‘Aslında, biz kocaman bir aileyiz. Tezgahımda bulunan ürünlerde çok güzel insanların desteği var. Sokakta yaşayan canların üzerinde herkesin emeği var. Bu aslında kocaman bir iyilik akımı ve bizler de bu akımın birer parçasıyız. Yeter ki sokakta yaşayan can dostlarımız yaşasın; aç uyumasın ve huzurlu bir hayatları olsun. Vatandaşların ilgisi bizleri çok mutlu ediyor. Desteklerini esirgemeyen herkese bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.Bu çorbada benim de tuzum olsun diye düşünen herkesi Pazar günleri pazarımıza bekliyoruz’ dedi.

Can Dostlara Iyilik Akimi Kusadasi Bit Pazarinda Devam Ediyor 499991 2Cc8Ed6399A625Df4579C4Dbac980Cca

Muhabir: AYLİN ESER