Aydın'da atlı fener alayı yürüyüşü Aydın'da atlı fener alayı yürüyüşü

Kuşadası'nda doğal güzelliği ile özellikle yaz sezonunda ziyaretçi akınına uğrayan Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı bu günlerde, yaşanan orman yangınları sonucunda medyada gündem konusu oldu. Yangınlar nedeni ile sivil toplum örgütleri ve çevre gönüllülerinin harekete geçmesinin ardından devreye giren Change.org websitesi, konuyu sosyal medya hesabına taşıyarak bir imza kampanyası başlattığı duyurdu. Change.org, insanlara, çevresinde görmek istediği değişimi gerçekleştirebilmesi için olanak sağlayan ve hızla büyüyen küresel bağlamda dünyanın en büyük imza kampanyası projesi olarak biliniyor.

Buyuk Menderes Deltasi Milli Parki Changeorgun Imza Listesine Girdi 487485 D1Ef1A6A3Ad387327Ac8A309487A61A8

ORMAN YANGINLARINDA KAYBEDİLEN ALANLARIN BÜYÜKLÜĞÜNE DİKKAT ÇEKTİ

Change.org konu hakkında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'Çevreci eğitim ve farkındalık kampanyaların önemini de vurgulamak istiyoruz diyerek, 'Her yıl dünya genelinde 13 milyon hektar orman alanı yok olmaktadır. Ki bu da neredeyse Yunanistan'ın yüzölçümü kadar bir alan demektir. Buna dur demeli ve doğamızı korumak için birlikte hareket etmeli. Siz de bu konuda destek olun ve bu dilekçe imzalayınca. Teşekkür ederiz' denildi.

Buyuk Menderes Deltasi Milli Parki Changeorgun Imza Listesine Girdi 487485 8038Ba58A114C75Be1810Df3Cafb042E

MİLLİ PARK KAPATILSIN VE KORUMA TEDBİRLERİ ALINSIN

Kuşadası-Selçuk arasındaki alanda, 29 Haziran tarihinde çıkan geniş çaplı orman yangınının ardından, sivil toplum örgütleri ve çevre gönüllüleri, Milli Park'ın geçici olarak kapatılması ve gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini açıkladı. Yaz dönemi süresince, yangın riski ortadan kalkıncaya kadar Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı kullanıma kapatılsın açıklamasının ardından konuyu, 'Dilek Yarımadası Milliparkı Geçici Olarak Kapatılsın ve Orman Koruma Tedbirleri Artırılsın' başlığıyla imzaya açan sitede, 30 Haziran 2024 tarihinden bu güne kadar 7 bin 471 imzaya ulaşıldı.
 

Muhabir: AYLİN ESER