Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili, Adalet Komisyonu üyesi ve sözcüsü Süleyman Bülbül vekilliği süresince mecliste yaptığı çalışmalar hakkından değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Basın toplantısına basın mensupları ve partililer katıldı.

“ÖNERGELER VERİYORUM”

Meclis çalışmaları hakkında bilgiler veren Bülbül, “86 soru önergesi 15 kanun teklifi, 107 meclis araştırma önergesi verdim. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde milletvekillerinin denetleme yetkisi kısıtlandı. 27. Dönemde 635 soru önergesi verdim. Madde kullanımı, kuraklık, orman yangınları, TOKİ konutları, JES’ler, RES’ler ve HES’lerle ilgili çevre katliamını sorduk. Türkiye genelinde 63 JES’in 32’si Aydın’da. Aydın’ın yüzde 85’i JES alanı ilan edilmiş durumda. JES’ler Germencik’te doğallığını kaybetti. Burası da öyle. Önergeler veriyorum. Cumhur İttifakı tarafından etkileri araştırılsın diyoruz reddettiler. Hidrojen sülfür kanserojen madde olarak ilan edildi. Ağır metaller gıda ürünlerine geçiyor. Yazın tarımsal sulama insanlar silahlarla çıkıp su arıyorlar. Pamuklar incir ağaçları sıcaktan kurumaya başladı. DSİ müdürüyle görüştük. Kapalı sistemde düzenleme yapılması gerekiyor, 50 milyarlık bir proje bu.”

Bulbul Chp Butun Anketlerde Onde Ve Iktidara Yuruyoruz 492647 95F993385A643Ed98A0190915Ae0D48A

“MECLİSİN YETKİNLİĞİ KALMADI”

İktidarın hikayesinin kalmadığını ifade eden milletvekili Süleyman Bülbül, “Uyuşturucu kullanma yaşında Aydın birinci. Metamfetamin genel 16 ton el geçirildi. Bunun 9.7 tonu Aydın’da yakalandı. Aydın’da ilçelerde Nazilli birinci sırada. İntiharlar Aydın’da 5 ilden biri. 2023 yılı içinde 76 kişi intihar etti 15’i kadın. Araştırma önergeleri reddediliyor. Meclisin yetkinliği kalmadı. Hayvanları Koruma yasası bir aylık sürede sahiplenilmezse uyutulacak. 4 milyon köpek var. 2 milyonu dişi bunları barınaklarda rehabilite edip sahiplendireceğiz. diyorlar Türkiye’de 322 barınak var 108 bin köpek sığabiliyor 2 milyon köpeği buralara koyacaklar yargı reformu 340 bin tutuklu var. Kapasitenin çok üstünde. İnfaz indirimi yapacağız denildi. İktidarın hikayesi kalmadı. Çözümleri çözümsüzlüğe götürüyor Aydın’da hava kirliliği en tehlikeli sorunlarından biri Aydın havası en kirli 8’nci, ilçe bazında Nazilli ilk 3 ilçede biri. Kanser vakaları artıyor. Akciğer hastalıkları artıyor.”

“KOLTUKLAR KİMSEYE BAKİ DEĞİL”

Tüzük değişikliğinin önemine vurgu yapan Milletvekili Bülbül, “Önümüzdeki süreçte tüzük kongresinde yeni düzenlemeler gelecek. Koltuklar kimseye baki değil. Örgütler daha önemli olacak. Örgütler özgür olacak. Genel merkezde yaşana değişim Aydın’da da yaşanacak. Bunun için özgür örgütlere ihtiyaç var. İşle ekmekle örgütlerin dizayn edilmesine her zaman karşı olmaya devam edeceğim. 2025 Haziran’dan sonra her an seçim olabilir. CHP bütün anketlerde önde ve iktidara yürüyoruz. Tüzük değişikliği için anayasa çalışmaları devam ediyor.”

CHP’li Karakoz, “Pamuk fiyatı en az 35 lira olmalı” CHP’li Karakoz, “Pamuk fiyatı en az 35 lira olmalı”

Bulbul Chp Butun Anketlerde Onde Ve Iktidara Yuruyoruz 492647 89F3Eda37Bda6E024198Ff1D38Ff04D1

“O ZAMAN NEDEN KÜTÜPHANEYİ TAŞINIZ”

Depreme dayanıksız olduğu için Nazilli’deki kütüphanenin kapatılmasına ilişkin soruya Bülbül, “Bir çok yapı depreme dayanıksız. Kültür Merkezi depreme dayanıksız. O zaman neden aşağıya taşıdınız? Stadımız da depreme dayanıklı değil. Aydın devlet yatırımlarında 77’nci sırada. Aydın’daki PTT binasının AK Partili isim tarafından bir isime peşkeş çekildi diye ifade etti. Bu işin peşini bırakmayacağım.”

“TUNCER KADROYA NASIL ATANDIĞINI AÇIKLASIN”

Tuncer emek hırsızıdır diyen Bülbül, “Otoban şantiyesindeki ölümler bilgim yok dedi. Tuncer emek hırsızıdır. Geçen yıl ADÜ içinden biri aradı. ADÜ’de 2023 seçimlerinden altı ay önce iki kadro açıldı ve kişiye özel hazırlandı. Biri Umut Tuncer’di diğer ana bilim dalı başkanının eşiydi. Noterde tespit zaptı hazırlattım. Kimin atanacağını açıkladım. Seçimden sonra kadrolara o iki isim atandı. AKP adayı ölen işçilerle ilgili bilgisi olmaz. Önce çıksın o kadroya nasıl atandığını açıklasın” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ