Aydın’ın en büyük tarım örgütlerinden birisi olan Süt Üreticileri Birliği, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘birinci derece tarımsal örgüt’ için koyduğu tüm şartları karşıladı. Bakanlıktan birinci derece tarımsal örgüt belgesi almaya hak kazanan Aydın İli Süt Üreticileri Birliği, üyelerine devlet vasıtası ile daha fazla katkı sunma şansı yakaladı. Birlik üyeleri, 2024, 2025 ve 2026 yıllarını kapsayan 3 yıllık süreçte devletin sunduğu desteklemelerden yüzde 2 oranında daha fazla pay alacak.

Aydın'da görüldü! Üretici şaşkına döndü Aydın'da görüldü! Üretici şaşkına döndü

Bu Birligin Uyeleri Devletten Daha Fazla Destek Alacak 503648 Cbae4Ab16D03C07C04656Be1F0F2A9D8

AYDIN’DA SADECE İKİ BİRLİK ALDI


Aydın İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Servet Başkaya, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Türkiye genelinde bulunan, aralarında süt, damızlık sığır, arı ve et birliğinin de bulunduğu tüm tarımsal örgütleri incelediğini belirterek, “Yapılan inceleme sonucunda Türkiye genelinde 137 tane birliğe ve Aydın’da da iki birliğe birinci derece tarımsal örgüt belgesi verildi. Bu belgeye sahip örgütlerin üreticileri, 2024, 2025, 2026 yıllarını kapsayan 3 yıllık süreçte desteklemelerden ekstra pay alacaklar. Devletin üreticiye ödediği desteklerden mesela buzağı desteğinde yüzde 2, süt desteğinden de o oranda artı pay alacaklar. Ziraat Bankası’ndan kullandıkları kredilerde de yüzde 10 faiz indiriminden yararlanacaklar” dedi.

“ÜRETİCİ TEMSİLCİLERİNİN DAHA GÜÇLÜ OLMALARI SAĞLANMALI”


Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Türkiye’deki tarımsal örgütleri çalışır vaziyete getirmeyi amaçladığını anlatan Başkaya, “Aydın’da 160'ın üzerinde tarımsal örgüt var. Türkiye genelinde bu rakam 10 binin üzerinde. Bakanlık bu örgütleri birleştirmeyi veyahut üreticilere daha faydalı olmaları için teşvikler vermek istiyor. Bence de doğru bir karar alınmış. Tarımsal örgütler, birleştirilerek daha güçlü hale getirilmeli. Sanayicinin karşısında üreticinin temsilcisi olarak daha güçlü olmaları sağlanmalıdır" şeklinde konuştu.

Muhabir: EMRAH DİNÇER