Ticaret Bakanlığı, berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde karar almıştı. Aydın Valiliği de söz konusu tatil gününü pazar olarak belirledi. Bu doğrultuda Aydın’da berber, kuaför ve güzellik salonları pazar günü tatil yapacak. Pazar gününün tatil olarak belirlenmesi kentteki berber, kuaför ve güzellik salonları işletmecilerini memnun etti. Pazar gününün tatil olmasını sevinçle karşılayan esnaf, alınan kararın hayırlı olmasını dileyerek çalışmalarından dolayı Aydın Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları Odası Başkanı Serhan Avşar ve yönetimine teşekkür etti.

Whatsapp Görsel 2024 07 03 Saat 21.27.20 Ec34C23E

“PAZAR GÜNÜNÜ TATİL YAPMAK BİZİM DE HAKKIMIZ”

Pazar gününün tatil olarak belirlenmesini desteklerini ifade eden Cemal Düşüm Kuaför Salonu işletmecisi Elvan Beşparmak, “35 yıldır meslekte çalışıyorum. Bu karar hem bizim için hem de personelimiz için oldukça önemli. Pazar günü çalışmamız bir takım sorunlar oluşturuyordu. Özellikle aile bütünlüğüne zarar veriyordu. Artık bunun önüne geçilecek. Herkes gibi bizlerin de pazar günü tatil yapma hakkı var. Kararın alınmasında ve uygulanmasında desteği olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Berber Ve Kuaforler Pazar Tatil Kararindan Mutlu 483822 2B22478E68D133093F56E6Ee3D2555Ad

“BELLİ BİR ÇALIŞMA DÜZENİMİZİN OLMASINI İSTİYORUZ”

22 yıldır meslekte olduğunu ifade eden Berber Zeki işletme sahibi Bahattin Ercan ise “Haftanın 7 günü çalışıyoruz. Ailemize ve arkadaşlarına vakit ayıramıyoruz. Aile bütünlüğü ve sosyalleşme açısından bizim için çok doğru bir karar oldu. Belli bir çalışma düzenimizin olmasını istiyoruz. Değer gördüğümüzün farkına varmamız lazım. Aydın Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları Odası Başkanımız Serhan Avşar ve yönetiminden çok memnunuz ve aldığı kararları destekliyoruz.” diye konuştu.

Whatsapp Görsel 2024 07 03 Saat 17.49.34 D14Cfe84-1

“ÇOK MUTLUYUZ”

Kuaför Kaan Kargı işletmecisi Kaan Kargı da “Yedi yıldır bu işi yapıyorum. Geçen sene de böyle bir konu vardı ve gerçekleşmedi. Olmasını çok istedik. Tatil günümüzün düzene girmesi bizim açımızdan çok daha iyi olacaktı. Pazar gününün tatil olması sonucu artık ailemize vakit ayırabileceğiz. Gayet memnunuz ve çok da güzel bir karar oldu. Çok mutluyuz ve destekliyoruz. Serhan başkanın almış olduğu kararların hepsi doğru. Çalışmalarından dolayı Serhan başkan ve yönetimine teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Başkan Güler yangın bölgesinde incelemelerde bulundu Başkan Güler yangın bölgesinde incelemelerde bulundu

Berber Ve Kuaforler Pazar Tatil Kararindan Mutlu 483822 Aac106Db6E9C7D7442C248D58Accbc99

“SIKINTI OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”

Özlem Akcan Güzellik Salonları işletmecisi Özlem Akcan, “2018 yılından bu yana güzellik hizmetleri alanı adı altında çalışıyorum. 2015 yılından itibaren ise aktif olarak kuaförlük alanında çalıştım. Bizim açımızdan herhangi bir sıkıntı yok. Biz zaten pazar günleri kapatıyorduk. Özel günler için izin verildiği için de kuaförler adına ekstra bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Her şey bence rayında. Hiç kimsenin işi aksamayacak. Kuaförlerimiz yine işlerini yapabilecek. Randevularımızı hafta içine alabiliriz. Sıkıntı teşkil edeceğini zannetmiyorum. Bu kararın tüm herkesi kapsaması da bizleri mutlu etti.” ifadelerini kullandı.

“KARARI DESTEKLİYORUM”

Gri Kuaför işletme sahibi Ahmet Yeşil de “Pazar günü tatil olması çok mantıklı bir karar. Hem esnaf arkadaşlarımızla görüşmemiz açısından hem de sosyal yaşantı açısından çok mantıklı oldu. Odamızın vermiş olduğu kararla beraber, bizim esnaflarımızın da desteklemesiyle daha iyi bir yerlere geleceğini düşünüyorum. Kararı destekliyorum. Biz iki işletme sahibiyiz. Güzellik merkezimiz de var. Orada da pazar günü tatil. Bu açıdan bizim için çok daha iyi oldu. Gerekli izinler alındığı sürece bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.” dedi.

Berber Ve Kuaforler Pazar Tatil Kararindan Mutlu 483822 56606698Ca925776C942066581D5F341

“HER ZAMAN ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ”

Alınan kararın esnafı mutlu etmesinden son derece memnun olduklarını kaydeden Aydın Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları Odası Başkanı Serhan Avşar, “Uygulamamız bu Pazar itibariyle yürürlüğe girecektir. Pazar günü tatil kararı, Ticaret Bakanlığımızın aldığı Aydın Valiliğimizin uyguladığı bir karardır. Bu sektörümüzün kanayan yarısıydı. Bu kararla inşallah mesleğimizin çoğu sorunu da çözülmüş olacak. Bu bir süreç. Meslektaşlarımızın bu karara uymalarını talep ediyoruz. Karar, Ticaret Bakanlığı’nın denetiminde olacak bir karar. Biz her zaman olduğu gibi yine esnafımızın yanında yer alacağız. Bu konuda esnafın etkilenmesini istemeyeceğiz. Düğün gruplarında, damat traşlarında odamızdan izin alınarak mağduriyet yaşanmayacak. Hem esnafımız hem düğün gruplarımız mağdur olmayacak. İnşallah mesleğimiz için hayırlı olsun. Yeni bir döneme başlıyoruz. Bizler de ailemizle ve sevdiklerimizle pazar günü vakit geçireceğiz.” diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ