Söke’de Batı Kipaş fabrikasının toplantı salonunda düzenlenen kahvaltıya, Mali ve İdari İşler Müdürü ve İşveren Vekili Talip Gençer, Atık Kağıt Satın Alma Müdürü Metin Köse, Enerji ve Yardımcı Tesisler Müdürü Özgür Yılmaz, Çevre İzin Denetim Grup Müdürü Mustafa Bayramoğlu, Üst Düzey Yönetici Asistanı Müge Evin ve İnsan Kaynakları Şefi Zeliha Sabah ile çok sayıda gazeteci katıldı.

İsabeyli'de kazanlar "yağmur yağsın" diye kaynayacak İsabeyli'de kazanlar "yağmur yağsın" diye kaynayacak

Bati Kipas Kagiti Yangin Degil Maas Polemigi Uzdu 490895 Ffc59A2C4618E122Efdf2D2E5D7657Cd

Toplantıda konuşan İşveren Vekili Talip Gençer, geçtiğimiz günlerde fabrikada çıkan yangının, atık kağıtların içerisindeki yabancı maddelerden kaynaklandığını belirtti. Gençer, "Söke'ye ve burada yaşayan insanlara zarar vermek gibi bir niyetimiz yok. Aksine sağladığımız iş istihdamı ile çalışanlarımıza iş gücü sağlıyoruz. Ayrıca ülkemize kazandırdığımız maddi katkılarla katma değer yaratıyoruz. Söke Batı Kipaş, dünyanın en büyük kağıt fabrikasıdır." dedi.

Bati Kipas Kagiti Yangin Degil Maas Polemigi Uzdu 490895 1F2Fe7Db54A545C056D1Ccefe71B3B90

YANGIN DEĞİL MAAŞ KRİZİ HABERLERİ ÜZDÜ

Gençer, yangının ardından çıkan "Maaş Krizi" haberlerine de değindi. "Geçtiğimiz hafta fabrikamızda yaşanan yangın sebebiyle hiçbir çalışanımızın zarar görmemiş olması en büyük tesellimizdir. Ancak yangının hemen ardından çıkan 'Maaş Krizi' başlıklı haberler bizleri daha da üzdü. On binlerce çalışanıyla bir aile olan Kipaş Holding olarak, işçilerimize maaş ödenmemesi kesinlikle söz konusu değildir," ifadelerini kullandı.

Bati Kipas Kagiti Yangin Degil Maas Polemigi Uzdu 490895 2Adf3B471Edd63Bcc3528B924318Bbb8

HİZMET ALIMINI DURDURDUK

Aydın - Söke’de hizmet alımı gerçekleştirdikleri bir firmanın kendi çalışanlarına maaş ödememesi nedeniyle çıkan ve Kipaş Holding ile bağdaştırılan asılsız haberlerle ilgili hukuki süreç başlatıldığını belirten Gençer, ilgili firma ile olan çalışmalarının sonlandırıldığını da açıkladı. Gençer, "Kipaş Holding olarak, çalışanlarımızın haklarına ve çalışma koşullarına verdiğimiz önemi kuruluşumuzdan beri hiç bozmadık ve bu düsturu her zaman en üst düzeyde tutmaya devam edeceğiz." dedi.
Toplantıda ayrıca, fabrikanın gelecekteki projeleri ve çevreye olan duyarlılıkları hakkında da bilgiler verildi. Basın mensuplarıyla yapılan toplantıda firma yöneticileri, Kipaş Kağıt Fabrikası’nın şeffaflık ve iletişim konusundaki kararlılığını dile getirdi.

Bati Kipas Kagiti Yangin Degil Maas Polemigi Uzdu 490895 2Db98Cbb3189503Fb64390Cb80364C00

Kaynak: HABER MERKEZİ