Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla gazetecileri kahvaltıda ağırladı. Doğa Otel’deki programa Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ferdi Uzun, Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Esin Özhavutçu, Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği Başkanı Arif Kunur ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Belediye Başkan Yardımcıları Barış Altıntaş, Muttalip Özsemerci ve Metin Başer’in yer aldığı programda Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, gazetecilerin basın bayramını kutladı.

Screenshot 6-4

“HEPİNİZE EŞİT MESAFEDEYİM”

Her zaman basının yanında olduğunu kaydeden Başkan Yetişkin, “Bugün burada sizinle birlikte olduğum çok mutluyum. Beraber Efeler için bir şeyler yapmaktan da hoşnuttum. Ama Basın Bayramı’nda bile çalışıyorsunuz. Beraber bir kahvaltı organizasyonu yapalım istedik. Hem tekrar bir fikir alışverişinde bulunalım hem de beraber güzel bir vakit geçirelim, hiç olmazsa Aydın'ın sıcaklarında keyifli hoş bir sohbet edelim istedik. Geride kalan yaklaşık 100 gün lük süreçte tavrımdan da hepinizin gördüğünü düşünüyorum. Hepinize eşit mesafede durmaya çalışıyorum. Yerel basın bizim için çok önemli. Çünkü hem bizim sesimiz oluyorsunuz, hem de vatandaşın bize ileteceği ses oluyorsunuz. Kendi adıma bunu ben çok önemsiyorum” dedi.

Screenshot 3-17

YETİŞKİN MÜJDELER VERDİ

Programda Başkan Yetişkin, 100 günlük çalışma sürecini de değerlendirdi. Efeler halkına müjdeler veren Başkan Yetişkin, “Efeler’de elimizden geldiği kadar güzel işler yapmaya çalışıyoruz. Şu anda barınak inşaatımız var. Barınakta ameliyathane ve kısırlaştırma ünitesinin kaba inşaatını tamamlamak üzereyiz. Bu yasayı da, yasanın uyutmaya ilişkin bölümünü kabul etmiyorum. Bu noktada daha güzel çözümler üretilebilirdi ama süreç bunu getirdi. Biz kısırlaştırmayı hızlandırmaya çalışıyoruz. Barınak projemizin yanı sıra yol yapım çalışmalarına ağırlık verdik. Ata, Meşrutiyet ve Cuma mahallesinde yollara başladık. Kreş, konuk evi, otizm merkezleri konusunda projeler üzerinde çalışıyoruz. Proje ve Etütler Müdürlüğü kurduk. Vatandaşlarımızla paylaşmak, onların da fikirlerini alabilmek amacıyla kampanya başlattık. Onların da projelerini alıp, değerlendirmeye tabi tutuyoruz. Pazar yerleri projelerimiz var. Önümüzdeki eylül ayına yetiştirmek üzere yurt projemiz var. Onu da faaliyete geçirmeyi planlıyoruz.” dedi. Sinekle mücadele de kısmen başarı elde ettiklerini kaydeden Başkan Yetişkin, önümüzdeki sezon çok daha başarılı olacaklarını söyledi.

Nazilli’de ikinci OSB için mücadele! Hayat kurtaracak proje “sit alanı” engeline takılmıştı Nazilli’de ikinci OSB için mücadele! Hayat kurtaracak proje “sit alanı” engeline takılmıştı

Screenshot 4-10

“HESABINI TEK TEK SORACAĞIZ”

Mahalle ziyaretlerine önem verdiğini dile getiren Yetişkin, “Biz 24 saate yakın çalışıyoruz. Adaylık sürecimizde de ‘Başkan Mahallemizde’ projemizi açıklamamıştık. Bu doğrultuda her gün 2-3 mahalle gezerek vatandaşlarımızla beraber olmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın sorunlarını dinliyoruz. Hızlı bir aksiyon almaya devam edeceğiz. Daha etken, daha çözümsel bir Efeler Belediyesi arzuluyoruz.” şeklinde konuştu. Belediye hizmet binasının karşısında yapılan inşaat projesiyle de ilgili soruları cevaplayan Yetişkin, “Geçmişe sünger çekmeyeceğiz, öyle bir şey yok. Biz hep şunu söyledik. Burada bir suiistimal, ihmal ve kötü niyet varsa hesabını tek tek soracağız dedik. Çalışmalarımızı büyük ölçüde tamamladık. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne bir yazı yazdık. Konuyla ilgili çalışma olup olmadığını sorduk. Valiliğe ilettik konuyu. Şöyle bir cevap geldi, evet, böyle bir soruşturma var, İçişleri Bakanlığı’nda, sonucu gelecek. Biz onu beklemek durumundayız. Süreci sıfırdan başlatmak yerine oranın sonucunu bekliyoruz. Aydın’da yapılan bir soruşturma olmuş. Bunun sonucu valilik tarafından İçişleri Bakanlığına gönderilmiş. Büyük ihtimalle müfettiş görevlendirilecek. O müfettişin bir an önce gelmesini bekliyoruz. Bizim tespit ettiğimiz hususların birçoğu valilik tarafından da tespit edilmiş. Biz İçişleri Bakanlığı’ndan gelecek sonuca göre hareket edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Yetişkin, belediyenin şu anda 600 milyon lira borcu olduğunu belirterek şu anda gelirlerinin büyük bir bölümünü maaş olarak ödediklerini söyledi.
Screenshot 5-4

Kaynak: HABER MERKEZİ