Efeler Belediyesi, aşure hayrı geleneğini bu yıl da sürdürdü. Muharrem ayı dolayısı ile Uğur Mumcu Parkı’nda düzenlenen aşure hayrı etkinliğine Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, belediye başkan yardımcıları Barış Altıntaş ve Muttalip Özsemerci, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Vatandaşlara kendi elleriyle aşure ikram eden Başkan Yetişkin, hayır etkinliğinde vatandaşlarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

B A S K A N~3

BAKANLIĞA TEPKİ

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Yetişkin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Efeler Belediyesi’nin SGK borçlarına karşılık herhangi bir haciz işlemi uygulanmadığına ilişkin yaptığı açıklamayı değerlendirdi. SGK’nın Efeler Belediyesi’ne yönelik icra takibi başlattığını, haciz takibinden bir sonraki aşamanın da icra olduğunu dile getiren Yetişkin, “SGK haciz işlemi yapılmadığına ilişkin bir beyanda bulunmuş. Haciz yapmadı ama icra işlemlerinin başlatıldığını ve bizden ödeme tablosu istediklerini, ilk etapta da 23 milyon lira gibi bir rakamın talep edildiğini söylemiştim. Bu parayı ödeyemezseniz yasal prosedür neyse onu gerçekleştireceklerse bundan bir sonraki aşaması haciz işlemi demektir. Ben o beyanı kabul etmiyorum. Henüz bir haciz yok. Ama olmayacağı anlamına gelmez. Çünkü icra takibi başladı” şeklinde konuştu.

B A S K A N~2

Vali Canbolat, Aydın Huzurevi inşaatını yerinde inceledi Vali Canbolat, Aydın Huzurevi inşaatını yerinde inceledi

SOKAK HAYVANLARI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ GELİŞME

Sokak hayvanlarına yönelik yaptıkları çalışma hakkında da bilgi veren Yetişkin, barınak inşaatının devam ettiğini, ameliyathane bölümünün de tamamlanmak üzere olduğunu dile getirdi. Sokak hayvanları ile ilgili ciddi bir atılım yapacaklarını anlatan Yetişkin, “Biz yasanın uyutmaya ilişkin bölümlerini uygulamayacağımızı söylemiştim. Elimizden geldiğince sokak hayvanları ile ilgili tüm cabamızı göstereceğiz. Veteriner Hekimler Odası ve Veteriner Fakültesi ile ilgili daha önce görüşmemizi yapmıştık. Buna ilişkin bir sahiplendirme ve kısırlaştırma seferberliğini ciddi ciddi düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde sahiplendirme seferberliğine başlıyoruz. Kısırlaştırma için de en hızlı şekilde hareket etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. Konuşmasını tamamlayan Başkan Yetişkin, vatandaşlarla sohbet edip sorun ve taleplerini dinledi.

B A S K A N~1-2

Muhabir: EMRAH DİNÇER