Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Cumhurbaşkanı adayını belirlemek amacıyla gerçekleştirdiği ön seçim sürecinde, Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik de oy kullandı.
Oyunu kullanan Başkan Tetik, demokrasinin önemine vurgu yaparak "Kalabalığı görüyorsunuz. Bu kalabalık sadece Nazilli’de değil, tüm Türkiye’de var. Batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine her tarafta bu kalabalık mevcut. Bu, bir şeyi gösteriyor. Şunu söyleyeyim: Yargılama herkese yapılabilir. Buna kimsenin itirazı yok. Ancak yargılama tutuksuz olmalıdır. Yargılama, çok önemli şartlarda tutuksuz olmalıdır. Tutuklama, gizli tanıkların beyanlarına göre olmamalıdır. Kesin delillerle olmalıdır." dedi.
"TUTUKSUZ YARGILANMASI GEREKİR"
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için tutuklama kararını eleştiren Başkan Tetik, "Ben Nazilli Belediye Başkanı’yım, Ekrem Başkan da Belediyeler Birliği Başkanı ve İstanbul Belediye Başkanı’dır. Ekrem Başkan son derece çalışkan ve başarılı bir insandır. Benim tanıdığım kadarıyla terörle hiçbir ilgisi olmayan, çete lideri olmayan birisidir. Belediye Başkanı’nın hizmetlerine devam edebilmesi için tutuksuz yargılanması gerekmektedir. Bir belediye başkanı, hizmet adamıdır. İstanbul, büyük bir metropol şehirdir ve İstanbul halkı hizmet beklemektedir. Ben, adaletin yerini bulacağına inanıyorum. Çok kısa bir süre içinde serbest kalıp görevine devam edeceğine eminim. Çünkü biz, CHP’li belediyeler olarak halk için hizmet ediyoruz. Özlediğim memleket, asil ve bağımsız yargılanan, gizli tanıkların devreye girmediği, tutuksuz yargılanan ve vatandaşına hizmet eden bir memleket olmalıdır. Ekrem Başkan’ın suçsuz olduğuna inanıyorum. Üzerine atılan suçları kabul etmiyoruz.Böyle bir kalabalık görmedim." ifadelerine yer verdi.