Tarım ve Orman Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde sahte gıda üretim yapan işletmeleri açıkladı. Ülkede gündem olan söz konusu durumla ilgili AYUDER Başkanı Tevfik Fikret Koca, açıklamalarda bulundu. Cezaların caydırıcı olmasını gerektiğini savunan Başkan Koca, hapis cezası ve ticaretten men cezalarının uygulanmasını istedi.

“BU KİŞİLERE FIRSAT OLUŞTURUYOR”

Konuyla ilgili açıklamasında Başkan Koca, şu ifadeleri kullandı: “Artan enflasyon vatandaşın alım gücünü doğrudan etkiliyor. Etin, sütün ve süt ürünlerinin, yağın ve birçok gıdanın fiyatları ortadayken 12 bin 500 lira emekli maaşı ve 17 bin 2 lira asgari ücretle vatandaşımız temel ihtiyaçlarını karşılamakta ne yazık ki zorlanıyor. Bu durum sahte gıda üretimi yaparak haksız kazanç kazanan ve vatandaşın sağlığını tehlikeye sokan kişilere fırsat yaratıyor.”

Başkan Çerçioğlu, muhtarları ağırladı Başkan Çerçioğlu, muhtarları ağırladı

“YENİ ŞİRKET KURUP ÜRETİME DEVAM EDİYORLAR”

Koca, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Tarım ve Orman Bakanlığımız devrim niteliğinde kararlar vermeye devam ediyor. Bakanlığımızın vatandaşın sağlığını ve haklarını korumak adına düzenli ve ani olarak yapmış olduğu denetimlerin sonuçlarında sahte gıda üreten bu düzenbazlar artık bakanlığın sitesinde ifşa edilerek online olarak kontrol edilebilecek. Bakanlık teşkilatları haftalık olarak pazarları denetlemekte, depoları, imalathaneleri rutin ve ani denetimlerle kontrol ediliyor. Elde edilen numunelerde yönetmeliğe aykırı ayıplı ya da tağşişli gıda tespit edilmesi durumunda gerekli cezai işlemler uygulanmakta ve ilgili ürünler imha edilmekte ve üretim izinleri iptal edilmektedir. Ancak ilgili şirketlerin sahipleri ne yazık ki mevcut işletmelerinin izinleri iptal edilse dahi yeni şirket kurarak üretim yapmaya ve halkın sağlığıyla oynayarak haksız kazanç elde etmeye devam etmektedirler. Bu durumun önüne geçebilmek için atılması gereken en önemli adım bu tip sahte gıda üretim yapan kişilere halkın sağlığıyla oynamak ve tehlikeye atmaktan dolayı para cezasının yanı sıra hapis cezası ve ticaretten men etme cezalarının da uygulanması zaruridir. Vatandaşımızın sağlığı, tüm ekonomik çıkarların önünde tutulmalıdır.”

Kaynak: HABER MERKEZİ