Aydın’ın eğitim alanında marka kurumlardan biri olan Başak Koleji, öğrencilerine büyük değer katmaya devam ediyor. Eğitim anlayışı çerçevesinde Başak Koleji, Dünya Uzay Haftası etkinlikleri kapsamında, Gezegenevi’ne gezi gerçekleştirdi. Söz konusu etkinlik kapsamında gerçekleştirilen fen bilimleri dersleri ile öğrencilerin bilimsel düşünme becerilerini geliştirilmesi hedeflendi.

Basak Koleji Yenilikci Uygulamalariyla Dikkat Cekiyor 511212 D8A463E936Ad3C57Cf6D3F9Eaf3F4E27

KALICI ÖĞRENME SAĞLANIYOR

Kampüs Müdürü Uzman Psikolojik Danışman Süleyman Çokay, ortaokul kademesinde izlenen programlar ve sınıf dışı eğitim yöntemleri hakkında bilgi verdi. Sınıf dışı eğitim ortamlarının öğrencilerin akademik motivasyonunu arttırdığını, çoklu duyulara hitap ederek kalıcı öğrenmeyi sağladıklarını belirten Çokay, bu yöntemlerin öğrencilerin bilimi daha somut bir şekilde anlamalarına katkı sağladığını vurgulayarak ortaokul düzeyindeki bu yenilikçi yaklaşımla öğrencilerin bilimi hayatlarının içine entegre ettiğini söyledi.

Basak Koleji Yenilikci Uygulamalariyla Dikkat Cekiyor 511212 515Ec415715F8C19D4466D6B23A5Efa1

GELECEĞE HAZIRLIYORLAR

Başak Koleji, dünyada ABD, Norveç, İsveç, İngiltere ve İskoçya'da yaygın olarak uygulanan "Outdoor School Education" modelini Türkiye'de başarıyla hayata geçiren tek kurum olma özelliğini taşıyor. Kampüs, bilim merkezi, müze, gözlemevi ve planetaryum gibi çeşitli eğitim ortamlarıyla öğrencilere eşsiz bir öğrenme deneyimi sunuyor. Ayrıca hayvanat bahçeleri ve botanik bahçeleri gibi doğal alanlar da eğitim programlarına entegre edilerek öğrencilerin doğa ile etkileşimde bulunmaları teşvik ediliyor. Başak Koleji Kampüsü, bilim ve öğrenme için açık alan laboratuvarı olarak öğrencilere hizmet veriyor. Başak Koleji’nin yüksek nitelikli akademik kadrosunun geleceğin liderlerini yetiştirmek için uluslararası standartlarda eğitim verdiğini kaydeden Kampüs Müdürü Çokay, “Öğretmenlerimiz mesleki bilgi ve becerileriyle küresel ölçekte rekabet edebilecek nesiller yetiştirmek için öğrenme ve öğretme süreçlerini devamlı güncellemektedirler.” diye konuştu. Başak Koleji, öğrencilere sadece akademik başarı değil, aynı zamanda hayat boyu öğrenme becerileri kazandırarak onları geleceğe hazırlıyor.

ADÜ Didim MYO Müdürü eğitim seminerine katıldı ADÜ Didim MYO Müdürü eğitim seminerine katıldı

Basak Koleji Yenilikci Uygulamalariyla Dikkat Cekiyor 511212 953F6Abbe203F79823B57D979984D928

Kaynak: HABER MERKEZİ