Didim’e bağlı Balat köyü ilkokul ve anasınıfına gönüllü iş insanlarıyla yeni bir çehreye kavuştu. Didimli iş insanı Vedat Demirhan’ın kişisel çabaları ile İstanbul'da yaşayan iş insanı Mehmet Baş ile daha önceki yıllarda aynı okulda öğretmenlik ve okulda yöneticilik yapan, şimdilerde ise Emlak Danışmanlığı faaliyetleri sürdüren emekli öğretmen Ayhan Eker ve kızı Demet Eker’in destek ve katkılarıyla okulun tamir ve boyası yapıldı. Yenilenen okul, Balat Köyü İlkokulu öğrenci ve veliler tarafından oldukça beğenildi.

Balat Koyu Ilkokuluna Ve Anaokuluna Gonullulerin Eli Degdi 509688 292D498C87337Efc0A557E3E66C026B0

“HABER İÇİN GİTTİ; ANAOKULU YAPILMASINA VESİLE OLDU”

Balat Köyü ilkokuluna yapılan gönüllü dayanışmayı haberleştirmek için okula giden Didim Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Umut Kaşan’a yine aynı okula ait Kaan Ateş Anasınıfı için de bakım ve onarım gerekli olduğu bilgisi verildi. En son 2012 yılında Didim Belediyesi Didim Kent Konseyi, Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu ve gönüllülerin katkılarıyla yenilenen ve üzerinden bir hayli zaman geçmesinin ardından gönüllülerin desteği ile yeniden bakım ve onarıma ihtiyaç duyan Balat Anaokulu’nun ihtiyaç duyduğu çatı sızdırmazlık, bakım ve boyama desteği için kendi kişisel sosyal medya hesabından gazeteci Umut Kaşan bir yardım ve destek çağrısında bulundu. Yapılan destek çağrısına Didimli iş insanları aynı gün içerisinde, çok kısa sürede karşılık verdi ve Kaan Ateş Anasınıfı hafta sonu çalışan gönüllü ustalar ve Vedat Demirhan’ın çabasıyla iki gün içerisinde imece usulü, iş birliği ve dayanışmayla hızla tamir, bakımı ve onarımı yapıldı.
Sosyal medya üzerinden gördüğü okul için destek ve yardım çağrısına dönüş yaparak Balat köyü İlkokulu ve Kaan Ateş Anasınıfı için malzeme desteği sağlayan Didimli esnaflar ile gönüllü inşaat ustaları ile okul yepyeni bir çehreye kavuştu.

Balat Koyu Ilkokuluna Ve Anaokuluna Gonullulerin Eli Degdi 509688 0986Fe97E3E427B9Acde85Cae52A5Ec8

“DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜR EDİLDİ”

Yardım projesinin fikir sahibi Vedat Demirhan gelen tüm desteklere yardımsever işletme sahiplerine teşekkür ederek “Bundan sonra da çocuklarımızın daha sağlıklı ortamlarda eğitim öğrenim görmesi için özellikle köy çocuklarına ve ihtiyaç sahibi öğrencilere, okullarımıza elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Gazeteci Umut Kaşan ise “ Bir güzel haber yapmak için gittim iki güzel haberle ayrıldım. O köy bizim köyümüzdür Balat Köyü okulu ve anasınıfı çiçek gibi oldu çiçek ve bu kadar kısa sürede biz birlikte yaptık. İş birliği ile yaptık. Kötü şeyler olmadan, mesela anaokulumuzun o su alan elektrik panosu arıza vermeden, tavandan öğrencilerin defterlerine su damlamadan okulumuz daha çok hasar görmeden önledik. Kısa sürede çağrımıza karşılık veren işletmelere teşekkür ediyorum. Her türlü zorluğu, içinde bulunduğumuz bu zor dünleri dayanışma içerisinde atlatacağız” dedi.

Didim Belediye personelinin mutlu günü Didim Belediye personelinin mutlu günü

Balat Koyu Ilkokuluna Ve Anaokuluna Gonullulerin Eli Degdi 509688 F3E478Df355E66Cdf24380140D18947E

Muhabir: HÜSEYİN ÇALIŞKAN