Bahar dizisi günümüzün en çok izlenen ve sevilen dizileri arasında yer alıyor. Yayınlandığı günden bu yana izleyicilerini ekranlara kilitlemeyi başaran Bahar dizisi uyarlama mı merak ediliyor. Bahar dizisinin uyarlandığı dizi ve konusuna dair karşılaştırmalı bir değerlendirme hazırladık!

Bahar Dizisi Uyarlama Mı?

Show TV’nin sevilen dizilerinden Bahar hem konusu hem oyuncularıyla oldukça seviliyor. 2024 Şubat ayında yayınlanmaya başlanan Bahar dizisi geniş bir hayran kitlesine sahip. Dizinin sevenleri Bahar dizisi uyarlama mı sorusunun cevabını arıyor.

Bahar dizisinin bir Güney Kore dizisinden birebir uyarlama olduğu biliniyor. Bahar dizisinin senaristliğini Ayça Üzüm, yönetmenliğini ise Neslihan Yeşilyurt üsleniyor.

Bahar Dizisi Uyarlama Mi 2

Bahar Hangi Diziden Uyarlama?

Bahar dizisi Güney Kore yapımı Doctor Cha (Dr. Cha) adlı diziden uyarlanıyor. Henüz birinci sezonu yayınlanan dizi Netflix platformunda yayınlanıyor.

Bahar Dizisi Uyarlama Mi 3

Bahar Dizisi Konusu Nedir?

Bahar dizisi tıp eğitimi bırakıp evlenen genç bir kadının hikayesini konu ediniyor. Ani bir hastalık teşhisiyle hayatı değişen ve eşinin onu aldattığı öğrenen Bahar yeni bir sayfa açmaya başlıyor. Show TV Bahar dizi konusunu şu şekilde aktarıyor:

“Bahar (Demet Evgar), ölümle karşı karşıya geldiğinde dışarıdan 'kusursuz' görünen ailesinin özellikle de eşi Timur'un (Mehmet Yılmaz Ak) başka bir yüzüyle karşılaşacak. Bahar'ın ani hastalığı ile ailedeki tüm dinamikler değişecek. Bu süreçte Evren (Buğra Gülsoy), her anlamda Timur'un rakibi olacak.”

Bahar dizisinin başrollerini Demet Evgar, Buğra Gülsoy ve Mehmet Yılmaz Ak paylaşıyor.

Bahar Dizisi Uyarlama Mi 5

Doctor Cha Dizi Konusu Nedir?

Doctor Cha dizisi, yaşamını ailesine adayan ve tıp kariyerini yarıda bırakan bir kadının hayatına odaklanıyor. Baş karakter Cha Jeong-suk, 20 yıl boyunca ev hanımı olarak yaşadıktan sonra yeniden doktor olmaya karar verir.

Dizi, Cha Jeong-suk'un tıp dünyasına geri dönüş yaparken karşılaştığı zorlukları, kişisel gelişimini ve ailesiyle olan ilişkilerini ele alıyor. Cha Jeong-suk, kocası ve çocuklarıyla birlikte bu yeni yolculuğunda hem kendi hayatını hem de çevresindekilerin hayatını nasıl etkilediğini keşfeder.

Doctor Cha drama, komedi ve duygusal öğeleri harmanlayarak izleyicilere keyifli ve düşündürücü bir hikaye sunuyor.

Bahar ve Doctor Cha Oyuncu Karşılaştırması

Bahar dizisindeki karakterlerin Güney Kore versiyonu da bir hayli merak ediliyor. Dizinin ana karakterlerini karşılaştırdık!

Bahar – Cha Jeong-suk

Bahar Doctorcha 1

Tıp kariyerini bırakıp evine bakan, ardından mesleğine geri dönen güçlü kadın karakter Bahar’ı ülkemizde Demet Evgar canlandırıyor. Doctor Cha’da ise Cha Jeong-suk karakterine Uhm Jung-hwa hayat veriyor.

Evren – Roy Kim

Bahar Doctorcha 2

Bahar’ın hayatını değiştirecek yakışıklı cerrah Evren karakterini ünlü oyuncu Buğra Gülsoy canlandırıyor. Güney Kore versiyonunda ise Roy Kim karakterini Min Woo-hyuk oynuyor.

Timur – Seo In-ho

Bahar Doctorcha 3

Bahar’ın kendisini aldatan eşi Timur’a Mehmet Yılmaz Ak hayat veriyor. Dizinin orijinalinde ise Seo In-ho olarak Kim Byung-chul rol alıyor.

Aziz Uras – Seo Jung-min

Bahar Doctorcha 4

Ailesiyle ilişkisi ve sempatikliğiyle gönüllerde taht kuran Aziz Uras karakterini genç oyuncu Demirhan Demircioğlu canlandırıyor. Güney Kore yapımında ise Seo Jung-min isimli aynı karaktere Song Ji-ho can veriyor.

Umay – Seo Yi-rang

Bahar Doctorcha 5

Bahar ve Timur’un kızı, Aziz Uras’ın ise kız kardeşi rolündeki Umay’ı Alisa Sezen Sever canlandırıyor. Dizinin orijinalinde ise Seo Yi-rang adlı karaktere Lee Seo-yeon hayat veriyor.

Rengin – Choi Seung-Hi

Bahar Doctorcha 6

Bahar ve Timur ilişkisinin kilit noktası Rengin karakterine ülkemizde Ecem Özkaya can veriyor. Doctor Cha’da ise Choi Seung-Hi isimli profesör Myung Se-bin tarafından canlandırılıyor.

Bahar ve Doctor Cha Dizisinin Farkları

Bahar dizisi Güney Kore yapımı Doctor Cha dizisinden birebir olarak uyarlanıyor. Ancak iki dizi arasında ufak farklar bulunabiliyor. Örneğin; Bahar’ın aldatıldığını öğrendiği sahnede Demet Evgar üstün bir oyunculuk performansıyla acısını hissettiriyor ve intikam alıyor. Dizinin orijinalinde ise Dr. Cha evi terk etmekle yetiniyor. Dizinin ilerleyen bölümlerinin ise aynı ilerleyip ilerlemeyeceği merak konusu.

Muhabir: Ömer ARAZ