AYSO ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İzmir Rehberlik ve Teftiş Grup Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenen “İş Teftişine İlişkin Temel Kavramlar” konulu bilgilendirme toplantısına katılan oda üyelerine iş teftişi süreçleri ve temel kavramlar anlatıldı. AYSO Örsdemir Balkan Toplantı Salonundaki toplantıda, iş teftişi süreçlerinin yanı sıra teftiş kavramları, işleyiş ve uygulama detayları ele alındı. İş dünyası temsilcileri ve sanayici üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı, iş dünyasının güncel ihtiyaçlarına yönelik önemli bir bilgilendirme niteliği taşıdı.

Aydınlı sanayicilere, yeşil sanayi anlatıldı Aydınlı sanayicilere, yeşil sanayi anlatıldı

Ayso Uyeleri Is Teftisi Konusunda Bilgilendirildi 493570 7Bb6992F4F5946Be7D9B4E5229D10350

"RİSKLER AZA İNDİRGENECEK"

Toplantının açılış konuşmasını yapan AYSO Meclis Başkanı Hakkı Gözlüklü, iş dünyasının rekabet ortamında iş teftişi süreçlerinin doğru anlaşılmasının büyük önem taşıdığını vurguladı. İş teftişi uygulamalarının şeffaf ve adil bir şekilde yapılmasının iş dünyasının verimliliği ve güveni açısından kritik olduğunu belirtti. Başkan Gözlüklü, "İş yeri teftişlerinin, iş sağlığı ve güvenliğinde büyük bir öneme sahip olduğunun bilincindeyiz. Bu teftişlerin bizlere yüklediği sorumlulukları nasıl etkili bir şekilde yerine getirebileceğimizi, yasal gerekliliklere nasıl uyum sağlayabileceğimizi ve iş yerlerimizdeki potansiyel riskleri en aza indirgemek için ne tür önlemler alabileceğimizi bu toplantıda ele aldık" dedi.

Ayso Uyeleri Is Teftisi Konusunda Bilgilendirildi 493570 C48A71C43B5B41F27109A96Efbde3D4B

TECRÜBELERİNİ AKTARDILAR

ÇSGB İzmir Rehberlik ve Teftiş Grup Başkan Yardımcısı Tevfik Görkem Atgın ve ÇSGB İş Müfettişi Kübra Gürel iş teftişi süreçlerinde dikkat edilmesi gereken noktaları detaylı bir şekilde aktardı. Başkan Yardımcısı Atgın, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Temel Kavramları, 4857 Sayılı İş Kanunu Temel Kavramları, İş Sağlığı ve Güvenliği Teftişlerinde Dikkat Edilen Hususlar ve İşin Yürütümü Teftişlerinde Dikkat Edilen Hususlar ile ilgili konu başlıklarına değindi. Toplantı, iş dünyasının çeşitli sektörlerinden katılımcıların büyük ilgi gösterdiği bir etkinlik oldu. İş teftişi süreçlerine ilişkin güncel gelişmelerin ve yeniliklerin paylaşıldığı toplantı, katılımcıların sorularının yanıtlanması ile son buldu.

Ayso Uyeleri Is Teftisi Konusunda Bilgilendirildi 493570 0Bf660D809F9049A81C93210Df2Aba77

Kaynak: HABER MERKEZİ