Aydın SES Gazetesi'nden Mehmet Kavas'ın haberine göre, son dönemde dünyada yaşanan gelişmeler, Aydın’da da sosyal ve ekonomik hayatı etkiledi. Özellikle pandemiyle birlikte büyük değişim gösteren sosyal ve ekonomik alanda Aydınlılar, ticaret alışkanlıklarını değiştirmeye başladı.

Aydinlilar Para Yerine Kredi Karti Kullaniyor Esnaf Kredi Kartindan Mutlu Degil 509499 7C4275C5Ddd8Bbd3A983Cb40721Fbacc

FİYATA BAKILMIYOR


Aydınlılar, son 3-4 yıllık süreçte çeşitli ihtiyaçları doğrultusunda yaptıkları alışverişte paradan daha çok kredi kartına yöneldi. Satın aldıkları ürünlerin fiyatına bakmaksızın Aydınlılar, çoğu alışverişinde ödemelerini kredi kartıyla yapıyor. Vatandaşlar, hijyen, para taşıma zorluğu ve kredi kartının kullanım kolaylığı gibi birçok nedenden dolayı alışverişlerinde ödemeleri kredi kartıyla gerçekleştiriyor. Son dönemde kredi kartıyla yapılan ödemelerin artması ise Aydın esnafını mutlu etmiyor. Kredi kartıyla yapılan ödemelerde kazançları düşen esnaf, vatandaşların nakit para ile alışveriş yapmasını arzu ediyor.

Aydinlilar Para Yerine Kredi Karti Kullaniyor Esnaf Kredi Kartindan Mutlu Degil 509499 330D4801282451543Db418B7Cc9C3127

“10 MÜŞTERİDEN 9’U KREDİ KARTIYLA ALIŞVERİŞ YAPIYOR”


1992 yılından bu yana esnaflık yaptığını kaydeden Hüseyin Dönmez, “Efeler ilçesi Adnan Menderes Bulvarı’nda esnaflık yapıyorum. Pandemiden bu yana insanlar kredi kartı ile yaşamayı öğrendiler. Paranın elden ele geçmesinden dolayı hastalık kapacağı yönünde tedirgin olan insanlarımız var. Bir kısım vatandaşımız ise sıcak para harcamak istemiyor. Kredi kartından harcarsam sanki onu ödemeyecekmişim gibi düşünüyor. Sanal parayı kullanmak insanların daha çok hoşuna gidiyor. Bu da esnaflar olarak bizi sıkıntıya sokuyor. Sanal parada yaptığımız işten çok mutlu olamıyoruz. Çünkü bankalar bizden komisyon kesiyor bu da bizi olumsuz etkiliyor. Kimse kazancına bankayı ortak etmek istemez. Paranın hemen elimize geçmemesi de bizim için olumsuz bir durum. Nakit alışverişlere daha sıcak bakıyoruz. Günde 10 müşteriden 9’u kredi kartıyla ödeme yapıyor. 20 lira, 30 liraya kredi kartı uzatır hale geldik. Bunun sebebinin insanların sıcak para harcamak istememeleri olduğunu düşünüyorum.” dedi.

2024 PTT personel alımı başvuruları ne zaman yapılacak, başvuru koşulları nelerdir? 2024 PTT personel alımı başvuruları ne zaman yapılacak, başvuru koşulları nelerdir?

Aydinlilar Para Yerine Kredi Karti Kullaniyor Esnaf Kredi Kartindan Mutlu Degil 509499 4Cfcaac1D3B8C83945Ab62Cb1A40B2F2

“PARA TAŞIMAK İSTEMİYORLAR”


Efeler ilçesinin gözde kuaförlerinden Cemal Düşüm Kuaför Salonu’nun sorumlu müdürü Gökhan Uygun ise “En büyük banknot 200 lira. İnsanlar alışveriş yapmak için sokağa çıktıklarında cebinde birçok para bulunacak. Çünkü günümüz koşullarında vatandaşlarımız hem güvenlik açısından hem de cüzdanında taşıma zorluğundan dolayı nakit parayı çok cüzi miktarda yanında bulunduruyor. Bundan dolayı da alışverişlerini daha kolay taşıdığı kredi kartıyla gerçekleştiriyorlar. Bu da kredi kartı kullanımı günümüzde arttıran faktörlerden biri. Temassız özelliği sahip kredi kartı kullanımı da vatandaşlarımıza çok cazip geliyor. Şu anda alışverişlerin büyük bir kısmı kredi kartıyla yapılıyor. Biz, müşterilerimizin gerek nakit ödeme gerekse kredi kartıyla ödemesini saygıyla karşılıyoruz.” diye konuştu.

Editör: Derya AKGÜL