Bayraklı Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen, 'Uluslararası Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali', sanat ve edebiyat dünyasından yerli-yabancı birçok ismi bir kez daha tek çatı altında toplamayı başardı. “Smyrna’dan İlhamla Sanat ve Edebiyat” temasıyla düzenlenen atölyeler, sergiler, gösteriler, söyleşiler ve konserler katılımcılara tam anlamıyla bir sanat şöleni yaşattı.

Aydinli Tiyatro Oyun Yazari Sayina Uluslararasi Homeros Odulu 512046 0Dee5D53Fef2Afa78A1883D2F2E62C89

Aydın Büyükşehir, kadına şiddete tiyatro ile dikkat çekecek Aydın Büyükşehir, kadına şiddete tiyatro ile dikkat çekecek

AYDINLI 94 YAŞINDAKİ YAZAR YİNE GURURUN ADI OLDU

Bugüne kadar yüzlerce tiyatro eserine imza atan, 94 yaşındaki Aydınlı Sahne Sanatları ve Tiyatro dalında oyun yazarı Hidayet Sayın, festivale damgasını vurarak tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. İlerlemiş yaşına rağmen sanattan bir an olsun kopmayan ve gelecek nesillere sanat ve tiyatro adına eserler bırakabilmek amacı taşıyan Sayın, başarısı ile Aydın'ın bir kez daha gururu oldu.

YAZAR HİDAYET SAYIN KİMDİR?

1929 Aydın Karahayıt doğumlu olan Yazar Hidayet Sayın, daha çok kırsal kesim sorunlarını işleyen Türk oyun yazarı olarak tanınmaktadır. 1954 yılında, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Sayın, 6 yıl sonra çocuk hastalıkları konusunda uzman doktor oldu. Sayın, 1972'de Aydın'a taşınarak doktorluk mesleğini icra etti. Köy sorunlarını ele aldığı ilk oyunu olan Topuzlu, Uzak Diyarlar ile beraber 1965 yılında basıldı. Bu oyunu Ankara, İzmir ve Bursa Devlet tiyatroları ile İstanbul Şehir Tiyatroları'nda sahnelendi. Pembe Kadın (1965) adlı ikinci oyunu ise İstanbul'da Kent Oyuncuları tarafından sahnelendi. Bu oyununda bir köyde yaşayan fakir anne ve kızını evlilik ve karşı cinsle ilişkiler bağlamında işledi.
 

Muhabir: AYLİN ESER