Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Aydın Sanayi Odası, KOSGEB ve The World Bank iş birliği ile AYSO’da ‘’KOSGEB Yeşil Sanayi Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı’’ gerçekleştirildi.

A-101 Duyurdu! Bu kez zam değil indirim: Yüzde 10 ucuzladı A-101 Duyurdu! Bu kez zam değil indirim: Yüzde 10 ucuzladı

Toplantıya, AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, KOSGEB İl Müdürü Sadullah Dülger, TKDK İl Koordinatörü Arzu Akar, ADÜ Teknokent TTO Koordinatörü Yasin Danyal, Kurul Üyesi Dr. İbrahim Anıl Eser, KOSGEB uzmanları Nilsu Çınar ve Emine Akar katıldı.

Aydinli Sanayicilere Yesil Sanayi Anlatildi 504463 1E34E211Fb1F4450549E4A774Feca464

“YEŞİL DÖNÜŞÜMÜ DESTEKLİYORUZ”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Maraş, “Yeşil dönüşüm ve yeşil sanayi konularının ele alındığı bu önemli toplantıda ki amacımız; çevresel etkilerimizi minimize ederek hem doğal kaynakları korumak hem de ekonomik büyümeyi sürdürülebilir kılmaktır. Yeşil sanayinin gelecekteki potansiyelinden yararlanmak için hedeflerimizi net bir şekilde belirlemeliyiz. Bu hedefler, çevresel etkileri azaltmak, enerji tüketimini en aza indirmek ve sürdürülebilir iş uygulamalarını teşvik etmek üzerine odaklanmalıdır. Şirketler olarak, bu hedeflere ulaşmak için stratejik planlar geliştirmeli ve yenilikçi çözümler üretmeliyiz. Yeşil Sanayi Destek Programı, sanayi sektörümüzde çevresel sürdürülebilirliği teşvik ederken aynı zamanda ekonomik büyümeyi desteklemeyi amaçlamaktadır. Bu programın başarıyla uygulanması, ülkemizin çevre dostu sanayi politikaları açısından önemli bir dönüm noktası olacaktır. Kısacası, Sanayi kuruluşlarımızın hazırladıkları nitelikli projeler yalnızca çevresel sorumluluğumuzu yerine getirmekle kalmayıp, aynı zamanda iş dünyasında rekabet ve fırsat avantajı sağlayarak, toplumsal faydayı artıracaktır. Sanayicilerimizin bu programdan en iyi şekilde yararlanabilmesi için her türlü desteği sağlayacağımızı belirtmek isterim” dedi.

Aydinli Sanayicilere Yesil Sanayi Anlatildi 504463 Bd3Ced946179Ac2366C92C06F885D712

VERİMLİLİK ANLATILDI

Konuk sunumlarında; AB yeşil mutabakatı kapsamında işletmeleri bekleyen değişimler ile yeşil dönüşümün verimliliğe ve rekabete etkisi konusunda sunum gerçekleştiren Yeşil Sanayi Destek Programı 2. Çağrı Kurul Üyesi Dr. İbrahim Anıl Eser, “AB yeşil mutabakat, yeşil mutabakat temel hedefleri, yeşil mutabakatı kapsamında sınırda karbon düzenlenme mekanizması, işletmeleri bekleyen değişimler,yeşil dönüşüm ve verimlilik, enerji verimliliği, su verimliliği, hammadde verimliliği, sürdürülebilir ve iklime dayanıklı atık geri dönüşümü, endüstriyel simbiyoz, döngüsel ekonomi ve örnek proje” konu başlıklarına değindi.

Aydinli Sanayicilere Yesil Sanayi Anlatildi 504463 B7F3Be345E93C96A98F947224Bb9737B

450 MİLYON DOLAR BÜTÇELİ PROJE

KOSGEB KOBİ Uzmanı Nilsu Çınar; Dünya Bankası ile Türkiye'deki sanayi firmaları için etkin bir yeşil dönüşümü desteklemek amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, KOSGEB ve TÜBİTAK tarafından toplam 450 Milyon ABD Doları bütçe ile Türkiye Yeşil Sanayi Projesi yürütülmektedir. Projenin KOSGEB bileşenine ayrılan KOSGEB tarafından devreye alınan “Yeşil Sanayi Destek Programı” ile işletmelere 250 Milyon ABD Doları fon kullandırılmaktadır. Bu kapsamında 2 Proje Teklif Çağrısı ilan edildiği ve Başvuruların 08 Aralık 2023 – 30 Kasım 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilebileceğini belirtti. Ayrıca katılımcılara, Başvuru, Değerlendirme ve Destek Süreci, KOBİ Bilgi Sistemi (KBS) Ekran tanıtımı ile işletme ölçeği ve farklı sektörlere göre proje örnekleri aktarıldı.

Açılış konuşmaları ile başlayan ve sunumlar ile devam eden toplantı, soru ve cevaplar ile tamamlandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ