Aydın’da 2018 yılında Aydın Veteriner Hekimleri Odası Başkanlığı’na seçilen Cemil Şahin, görevi bırakıyor. Altı yıldır görevini başarıyla sürdüren Başkan Şahin, bu ay yapılacak olan genel kurul öncesinde başkanlığa yeniden aday olmayacağını duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Başkan Şahin, şu ifadeleri kullandı: “Görevde olduğum sürece, daima ailem olarak gördüğüm, birlikte camiamıza hizmet etmekten büyük mutluluk ve gurur duyduğum birbirinden değerli yönetim kurulu üyelerimiz başta olmak üzere, odamızın emektar çalışanları, bu süreçte odamız kurullarında fedakarca hizmet veren değerli meslektaşlarım ve kendilerine hizmet etmekten büyük gurur duyduğum kıymetli üyelerimiz ile birlikte 6 yıl (3 dönem) boyunca asil camiamiza ve halkımıza faydalı işler yapabilmek için hep bir elden önemli bir kamu görevini, elimizden gelenin daha fazlasını yapma gayretiyle, aşkla, sevdayla yürütmüş olmanın huzuru içerisindeyim.”

“KEŞKELERİM, PİŞMANLIKLARIM OLMADI”


Şahin, açıklamasına şöyle devam etti: “Meslektaşlarımızın ve vatandaşlarımızın, meslek örgütümüze her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç duyduğu, ülkemizi ve dünyamızı kasıp kavuran büyük covid pandemisi, asrın felaketi olarak nitelendirdiğimiz, 11 ilimizi etkileyen deprem felaketi, büyük ölçekli orman yangınları ve ciddi ekonomik sıkıntılar yaşadığımız zorlu ve acılı süreçlerde, meslek örgütü yöneticisi olarak, camiamıza ve halkımıza hizmet etmek, elimizi, kolumuzu, bedenimizi taşın altına koyabilmek nasip olduğu için ne kadar şükretsek azdır. Böyle dönemlerde görev yapmak herkese nasip olmayabiliyor, bizlere nasip oldu. Allah ülkemize bir daha böyle acılar, böyle elim hadiseler yaşatmasın. Bu onurlu göreve talip olduğumda, asla bu görevi meslek edinme niyeti taşımadım. Kişilerin gelip geçici olduğu, makamların ve kurumların işleyişinin ise baki olduğu gerçeğini aklımdan hiçbir zaman çıkarmadan, meslek camiamızın, halk sağlığının, hayvan sağlığının, gıda ve çevre sağlığının nöbetini tutan bir nefer, bir temsilci olduğumuz inancıyla nöbet görevimi sürdürmeye gayret ettim. Bir nöbetçinin en önemli görevinin de, hassasiyetle taşıdığı ve sorumluluğunu üstlendiği asil sancağı, doğru zamanda ve doğru şekilde teslim edebilmesi gerektiği inancını, yüreğimden ve aklımdan bir saniye dahi çıkarmadım.
Görev yaptığımız 6 yıllık süreç içerisinde, görevimizin gereği olarak, yeri geldi işimizden, yeri geldi aşımızdan, yeri geldi anne babamızdan, eşimizden, evlatlarımızdan, kardeşlerimizden, dostlarımızdan fedakarlık ederek, hiçbir menfaat gözetmeksizin, mesaimizi ve yüreğimizi daima meslek kuruluşumuzun hizmetine sunduk. Bu hususta asla keşkelerim, pişmanlıklarım, eyvahlarım olmadı. Her zaman birlik ve beraberlik içerisinde çalıştığımız kıymetli yönetim kurulu üyelerimizden de, odamızın emektar çalışanlarından da, oda kurullarımızda görev alan değerli meslektaşlarımızdan da hiçbir zaman bu minvalde bir sızlanma, bir şikayet duymadım, şahit olmadım.”

Aydem duyurdu: Aydın'da 5 ilçede elektrik kesilecek Aydem duyurdu: Aydın'da 5 ilçede elektrik kesilecek

Aydinli Baskandan Flas Karar Uyeler Saskin 502227 200Ad84B6Be77359585F1Aee19855E2B

“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞTIK”


“Görev süremiz içerisinde, 30 yıl gibi uzun bir tarihe sahip olan Aydın Veteriner Hekimleri Odamızın kurumsal işleyişini daha ileriye taşımak, meslektaşlarımızın hak ve menfaatlerini korumak, kamuya faydalı hizmetler gerçekleştirmek, iyi günlerinde ve kötü günlerinde meslektaşlarımızın daima yanında olabilmek için mücadele ettik.” diyen Şahin, şöyle devam etti: “Odamızın saygınlığını ve bilinirliğini daha da yükseltmek, üyelerimiz ile kurum ve kuruluşlar arasında köprü vazifesi görebilmek için, üyelerimizin emanet ettiği bu sancağı şanla, şerefle taşımak, zirveye dikebilmek ve temsil etmek için var gücümüzle, üyelerimizin ve tüm meslektaşlarımızın teveccühleriyle, destekleriyle mesai mefhumu gözetmeksizin çalıştık, çabaladık. İlimizde mesleğimizin tüm alanlarında çalışan meslektaşlarımızı, üyelik zorunlulukları olsun ya da olmasın, Aydın Veteriner Hekimleri Odamızın çatısı altında bir araya getirmek için büyük gayret gösterdik ve büyük ölçüde bunu başardık. Görev sürecimizdeki çalışmalarımızı, hizmetlerimizi değerlendirmek sizlerin takdirindedir.”

Şahin, açıklamasını şöyle tamamladı: “Gelişimin hayat damarlarından birinin değişim olduğuna yürekten inanarak talip olduğum ve desteklerinizle seçildiğim, sürdürdüğüm Aydın Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimi, göreve talip olduğum süreçte taşıdığım aynı inanç ile 21-22 Eylül tarihlerinde, çoğunluk sağlanamadığı taktirde ise 28-29 Eylül 2024 tarihlerinde gerçekleştireceğimiz Olağan Genel Kurulumuz ve Seçimlerimiz ile sonlandırıyorum. En ufak yorgunluğum ve yılgınlığım olmaksızın, yeniden aday olduğumda meslektaşlarımın teveccüh göstereceğinden asla şüphe duymuyor olmama rağmen yeni dönemde Yönetim Kurulu Üyeliğine ve Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olmayacağım. Ancak bu bir vazgeçiş, bir ayrılış değildir. Her Veteriner Hekimin, mesleğimizin bir temsilcisi, bir neferi olduğu inancımla net olarak ifade ediyorum ki, hayatta olduğum müddetçe, meslek camiamızın, meslek örgütümüzün emrinde olacağımdan asla kuşku duymayınız. Görev sürecimde yakinen tecrübe ettiğim için net olarak ifade ediyorum ki, ülkemizin her şehrinde binlerce meslektaşımın kapısının daima açık olduğundan da benim asla kuşkum yoktur. Görev süremiz içerisinde, meslektaşlarımızca takdir edilen başarılarımız var ise, kaynağı ve sahibi, başta kıymetli yönetim kurulu üyelerimiz olmak üzere oda çalışanlarımız, oda kurullarında görev alan meslektaşlarımız ve desteğini hiç esirgemeyen kıymetli üyelerimizdir. Bu süreçte, eleştirdiğiniz, eksik kaldığımızı düşündüğünüz, başarısızlık olarak değerlendirdiğiniz hizmetlerimiz olduysa da, günahı, vebali benimdir, koşulsuz şartsız bana aittir.” Öte yandan Başkan Şahin, ilk andan itibaren kendisine destek veren herkese teşekkür etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ