ÖZEL HABER - Aydın’da 4 yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi konulan 9 yaşındaki Hasan Mert Karakaya, babası Hasan Karakaya’nın bir böbreğinin nakledilmesiyle hayata tutundu. Çok sevdiği oğluna adeta ikinci kez hayat veren 39 yaşındaki baba Karakaya, “Çok mutlu, huzurlu ve gururluyum.” dedi.

Karacasu’da feci kaza: Ortalık savaş alanına döndü 1’i ağır 5 yaralı Karacasu’da feci kaza: Ortalık savaş alanına döndü 1’i ağır 5 yaralı

Aydın’ın Karacasu ilçesinin Bereketli Mahallesi’nde yaşayan Hasan Karakaya’nın üç çocuğundan biri olan Hasan Mert, 4 yıl önce rahatsızlandı. Karakaya ailesi, çocukları Hasan Mert’in tedavisi için hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerde Hasan Mert’e böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Tedavisine hemen başlanılan 9 yaşındaki Hasan Mert, diyalize başladı.

Aydinli Babadan Ogluna Ikinci Hayat Bobregini Verdi 501372 945Fe4Eb79A78E1195F652D8150463Ee

OPERASYON BAŞARILI GEÇTİ

Tedavi süreci devam eden Hasan Mert’in sağlığına kavuşması için doktorlar, Karakaya ailesine çocuklarının organ nakli olması gerektiğini söyledi. Yapılan tahliller sonucu baba Hasan Karakaya’nın böbreğinin uygun olduğu belirlendi. Karakaya, organ nakli için İstanbul’daki İstinye Üniversitesi Hastanesi’ne başvurdu. Hastanede görevli olan Doçent Doktorlar Mehmet Taşdemir, Himmet Bora Uslu ve Ayhan Dinçkan tarafından 6-8 saat süren başarılı operasyonla böbrek, Hasan Mert’e nakledildi.

Aydinli Babadan Ogluna Ikinci Hayat Bobregini Verdi 501372 1309B475F0974E6Eefaba9187A5D9F91

“EVLATLARIMA CANIM FEDA”

Evlatlarını çok sevdiğini belirten 39 yaşındaki baba Karakaya, “Oğluma böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Haberi öğrendiğimizde çok üzüldük. Daha sonra tedavi süreci başladı. Organ nakli olması gerektiği söylendi. Benim böbreğimin uyuşmasıyla operasyon başladı. Bir an bile düşünmeden böbreğimi oğluma verdim. Oğluma bir can daha vermenin mutluluğu, huzuru ve gururu içerisindeyim. Tüm evlatlarıma ve aileme canım feda. Allah kimseye böyle şeyler yaşatmasın ama aileler, çocukları için çocuklar da aileleri için yardımcı olmalarını rica ediyorum. Çünkü insanların en yakınındakiler olumsuz bir şey ile karşılaşması gerçekten çok üzüntü veriyor.” diye konuştu. Oğlu ve kendisinin sağlık durumunun gayet iyi olduğunu kaydeden baba Karakaya, “Pazartesi günü taburcu olacağımız söylendi. Operasyonu gerçekleştiren Doçent Doktorlar Mehmet Taşdemir, Himmet Bora Uslu ve Ayhan Dinçkan, hastane personeline çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Aydinli Babadan Ogluna Ikinci Hayat Bobregini Verdi 501372 500A495Fa68358A03043Dad42716Dc85

“BÖYLE BİR BABAM OLDUĞU ÇOK GURURLUYUM

Sağlığına kavuşacağı için çok mutlu olduğunu dile getiren Hasan Mert, “Babam bana ikinci kez hayat verdi. Böyle bir babam olduğu için çok mutlu ve gururluyum. Babamı ve ailemi çok seviyorum. Eskiden olduğu gibi yine koşup oynayacağım günlere kavuşacağım çok mutluyum.” ifadelerini kullandı.

KIZI DA ORGAN NAKLİ BEKLİYOR

Öte yandan baba Hasan Karakaya’nın 12 yaşındaki kızı Fatmagül Karakaya da böbrek bekliyor. Tedavi süreci devam eden kızının sağlığa kavuşması için de mücadele eden baba Karakaya, “Kızım da 6-7 yıldır böbrek rahatsızlığı yaşıyor. Uygun böbrek aranıyor. Eğer bir aksilik çıkmazsa eşim, kızımıza böbreğini verecek. Umarım bu operasyon da başarılı geçer kızım da sağlığına kavuşur inşallah.” dedi.

Kaynak: AYDIN SES GAZETESİ