1 Temmuz’dan itibaren berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde karar alan Ticaret Bakanlığı, aldığı kararda kuaför ve güzellik salonlarını muaf tuttu. Bakanlığın kuaför ve güzellik salonu müşterilerinden gelen itirazlar üzerine kararında değişikliğe gitmesinin ardından Aydın’da kuaför ve güzellik salonları, 2 aylık aranın ardından ilk kez izin almadan pazar günü dükkan açtı.

Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Yaman ise, kuaför esnafları ile makamında bir araya gelerek, tatil gününü belirledi. Diğer il ve ilçelerde söz konusu esnafların aksine Başkan Yaman’ın öncülüğünde uyum içerisinde hareket eden kuaförler, salı günü tatil yapma kararı aldı.

A 500466 41C524Eba13D7Abae5Df05Adc8Ebbdb2

Başkan Yaman, kuaför esnaflarına anlayışları ve uyumlu çalışmaları nedeniyle teşekkür ederek, “Güzellik salonu ve kuaförlük mesleğini yapan esnaflarımızın da tatile ihtiyacı var. Onlar ile bir araya gelerek, tatil için hangi günün kendileri açısından daha mantıklı olduğunu konuştuk. Tatilin, eskiden olduğu gibi yeniden salı günü olmasına saygı ve nezaket çerçevesinde karar verdik. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

A 500466 73Eb5Cd1A91Aee9F1Bf2E240Cd5E636E

Menderes, Aydın'da anılacak Menderes, Aydın'da anılacak

Öte yandan birçok il ve ilçede söz konusu meslek grupları, tatil gününü belirlemekte büyük anlaşmazlık yaşarken, Koçarlı esnafı ise örnek davranışı ile takdir topladı.

Kaynak: EMRAH DİNÇER