Bu yıl erken bastıran sıcaklar dolayısıyla meyveler erken olgunlaşınca geleneksel kış hazırlıkları da erken başladı. Tuğba Kuruyemiş tarafından Aydın'da ev usulü olarak yaklaşık 35 bin metrekare kapalı alanda üretilen tarhanalar paketlenerek ülkenin dört bir yanına sevkiyatı başladı. Yaz tatilini Türkiye'de geçiren gurbetçiler başta olmak üzere Türkiye'ye gelen turistlerin de dönüştü tarhana götürdükleri belirtildi.

Geleneksel Yontemlerle Yapilan Tarhana Raflardaki Yerini Aldi F480C302315E7867662Afeaa0724E678

Teknolojiye yenik düşmeyen ve Orta Asya'dan bu yana süre gelen geleneksel tatlara uygun olarak ev usulü ile üretilen tonlarca tarhananın aynı zamanda şifa kaynağı olduğunu belirten Tuğba Kuruyemiş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tonkul, bir yandan üretim yaparken diğer yandan da önemli bir kültürü yaşatma gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Geleneksel Yontemlerle Yapilan Tarhana Raflardaki Yerini Aldi 712A18E1E8Cec28804F5B7A0C780Dd05
Kış aylarının en lezzetli çorbalarından biri olan tarhananın aynı zamanda çok faydalı bir besin olduğunu kaydeden Tonkul, “Vitamin ve mineral açısından zengin olan tarhana çorbası, buğday unu, yoğurt, maya, domates, biber, soğan, sarımsak ve çeşitli baharatların yoğrulduktan sonra kurutulmasıyla elde edilen çok besleyici bir çorbadır. Mayalama yani fermantasyon sonucu elde edilen tarhana, her yaş grubu tarafından rahatlıkla tüketilebilecek bir besin olduğu gibi bol miktarda A, B ve özellikle C vitamini, bol fosfor, iyot, silis, kükürt gibi vücuda çok faydalı maddeler içerir. Tarhana; Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, damar tıkanıklığı ve daralmasını önler. Doğal tokluk hissi verdiğinden dolayı adeta zayıflama ilacı gibidir. Kanın pıhtılaşma kabiliyetini geliştirdiği bilindiği için kanamayı önleme özelliği de vardır. Kansere karşı da ciddi koruma sağlayan besinler arasında olduğu belirtilir. Astım ve bronşit hastaları için ön tedavi niyetine tüketildiği gibi soğuk algınlığına karşı etkili vitaminler içerir. Tuğba Kuruyemiş olarak böylesine önemli bir gıdayı geleneksel tadına uygun olarak her yıl, hijyenik ve geleneksel tadına uygun olarak yaklaşık 35 bin metrekare kapalı alanımızda üretip ülke genelindeki mağazalara gönderiyoruz” diye konuştu.

Nazilli’deki alt geçidin çilesi bitmiyor! Esnafın ve vatandaşın canına tak etti... Nazilli’deki alt geçidin çilesi bitmiyor! Esnafın ve vatandaşın canına tak etti...

Geleneksel Yontemlerle Yapilan Tarhana Raflardaki Yerini Aldi 79F9De4171B576Fb474C2B8C85E912C2

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI