Tarım ve Orman Bakanlığı, halk sağlığını tehdit eden gıda ürünlerine yönelik denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda taklit ve tağşiş yapıldığı belirlenen gıda ürünlerinin yer aldığı listeyi güncelledi. Listeye göre, Aydın'dan 24 firma ve 92 ürün uygunsuz bulundu. Özellikle zeytinyağında yapılan hileler ve sahtekarlıklar dikkat çekerken, Aydınlı üreticiler arasında ciddi tepkilere yol açtı.

Açıklanan listede yer alan firmalar arasında, tanınmış bazı isimler ve şirketler de bulunuyor. Bunlar arasında en dikkat çekenlerden biri, Yeniden Refah Partisi Aydın İl Başkanı Hüseyin Kaya’nın sahibi olduğu "Başkaya Tarım Enerji İnşaat Sanayi ve Ticaret İthalat İhracat Ltd. Şti." oldu. Bu firmanın ürettiği zeytinyağlarına tohum yağları karıştırıldığı tespit edildi.

Bir diğer dikkat çeken isim ise AK Partili Nazilli Belediye Meclis Üyesi Sevgül Batur’un şirketi oldu. Batur’un sahibi olduğu Nazlıköy Yöresel Ürünler Gıda Ürünleri Ve Ticaret Limited Şirketi’ne ait Naturel Birinci Zeytinyağı’nda (1 Litre) tohum yağları karıştırıldığı tespit edildi.  Detaylar İçin Tıklayınız:

Efeler Belediyesi’nden otizm farkındalığı için anlamlı yarışma Efeler Belediyesi’nden otizm farkındalığı için anlamlı yarışma

Bakanlık Uyardı: Sahte Ürünlerden Kaçının

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliğini sağlamak amacıyla denetimlerini sıkılaştırarak sahte ürünleri kamuoyuna duyuruyor. Bakanlık yetkilileri, halkın sahte ve taklit ürünlerden korunması için özellikle etiketlere dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, bilindik ve güvenilir markalardan alışveriş yapılmasının önemine dikkat çeken Bakanlık, sahte ürünlerin sadece üreticiye değil, aynı zamanda tüketicilere de ciddi zararlar verebileceğini hatırlattı.

İşte Aydın'da Zeytinyağı Sahtekarları 

I M G 20241016 W A0010I M G 20241016 W A0008I M G 20241016 W A0009I M G 20241016 W A0006I M G 20241016 W A0007

Kaynak: HABER MERKEZİ