Efeler Belediyesi’nin bütçesi belli oldu: Efeler’e dev bütçe Efeler Belediyesi’nin bütçesi belli oldu: Efeler’e dev bütçe

Üniversite- sanayi iş birliği kapsamında Aydın’da önemli bir adım daha atıldı. ADÜ Köşk Meslek Yüksekokulu İşletmede Mesleki Eğitim Modeli (3+1) Protokol Töreni, ADÜ Rektörlük Binası Senato Salonu’nda gerçekleşti. ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’in başkanlığında gerçekleşen protokole, Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş katıldı. Kentte işsizlik oranının azalmasının, istihdamın artmasının, teknoloji ve akademik bilgilerin iş yerlerine transferinin, teknolojik kalkınmanın hızlanmasının amaçlandığı mesleki eğitim modeli kapsamında, 21 kurum ve firma ile iş birliği protokolü imzalandı.

Aydinda Universite Sanayi Isbirliginde Onemli Adim 484403 Df71C0Af36189520Ee6E21Ca1Faf4069

ÖĞRENCİLERE İŞ DÜNYASIYLA TANIŞMA FIRSATI

İşletmede Mesleki Eğitim Sistemi, öğrencilerin istihdam oranlarını artırmak için ADÜ Senatosunda kabul edilerek yürürlüğe girmesinin ardından ilk kez Köşk Meslek Yüksekokulunda uygulanmaya başlandı. 3+1 modeli kapsamında öğrenciler, son dönemlerini bir işletmede uygulamalı eğitim alarak geçirecekler. Öğrenciler eğitimleri süresince kazandıkları teorik bilgileri, “İşletmede Mesleki Eğitim” dersiyle iş yerlerinde uzman rehberliğinde uygulamalı olarak bütünleştirip, nitelikli istihdam için gerekli becerileri geliştirecek, takım çalışması, iş disiplini ve sorumluluk alma becerilerini artıracak ve iş dünyasıyla tanışma fırsatı bulacak.

Aydinda Universite Sanayi Isbirliginde Onemli Adim 484403 1F55394Db21205C60Aff853D50E3Eb45-1

“GÜÇLÜ BİR GELECEK İNŞA EDECEĞİZ”

ADÜ olarak öğrencilerine en kaliteli eğitimi sunmak ve onları iş hayatına en iyi şekilde hazırlamak için büyük bir özveriyle çalışıldığını belirten ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “Bu çabalarımızın gerçek anlamda başarıya ulaşması, sizin gibi değerli paydaşlarımızın desteğiyle mümkündür. Bu nedenle, iş birliğimizin uzun vadeli ve sürdürülebilir olmasını temenni ediyoruz. Bu önemli adımda bizlerle birlikte yürüdüğünüz ve öğrencilerimize destek verdiğiniz için sizlere teşekkür etmek istiyorum. Birlikte, daha güçlü bir gelecek inşa edeceğimize olan inancım tamdır.” dedi.

Aydinda Universite Sanayi Isbirliginde Onemli Adim 484403 B5747Be2A8Efd33E0D25321B271E2D04

Kaynak: HABER MERKEZİ