Adnan Menderes Stadyumu’nun depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkılması nedeniyle amatör futbol kulüplerinin müsabakalarını oynayacakları saha sıkıntısı yaşanmaya başladı. Stadyum krizine geçici çözüm bulundu. Konuyla ilgili Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yıkılan stadyumun yerine 6 bin seyirci kapasiteli çelik konstrüksiyon stadyum yapılacağı ifade edilerek, “Depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkımı yapılan Aydın Adnan Menderes Stadyumu’nun yerine, Çeştepe mevkii, Şehirler Arası Otobüs Terminali arkasındaki İl Müdürlüğümüze ait olan alana 20.000 - 25.000 seyirci kapasiteli betonarme stadyum projesi yapılana kadar, yıkılan stadyumun mevcut yerine Süper Lig de dahil olmak üzere tüm liglerin akreditasyonunu karşılayacak donanıma sahip olacak şekilde 6.000 seyirci kapasiteli, 10.000 seyirci kapasitesine yükseltilebilir çelik konstrüksiyon stadyum yapımı planlanmaktadır” denildi. 

Aydinda Stadyum Krizine Gecici Cozum 6 Bin Kisilik Stadyum Mujdesi 499038 Ff923C7Ac74F401641Af90Cfe6D1Fe10

İKİ ADET DOĞAL ÇİM ANTRENMAN SAHASI 

Stadın yanında amatör spor kulüplerinin alt yapı sporcularının kullanabileceği iki adet doğal çim antrenman sahaları bulunacağının altı çizilen açıklamanın devamında, “Stadın içerisinde Tribün Altı Antrenman Salonları, Seyir Locaları, Protokol Tribünü, Toplantı Salonları, Fuaye Alanı, Soyunma Odaları, Doping Odası, İlk Yardım Odası, WC, Engelli WC, Uluslararası Standartlarda Bir Atletizm Pisti ve stadın yanında amatör spor kulüplerinin alt yapı sporcularının kullanabileceği iki adet doğal çim antrenman sahaları bulunacak olan stadyumun proje çalışmalarının sonuna gelinmiştir” ifadeleri kullandı.

ADÜ’lü akademisyenler gururlandırdı ADÜ’lü akademisyenler gururlandırdı

Stadyum 499038 63Cf0995Fcc77239D73B1E168Ef78005

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR 

Açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve İl Müdürlüğü tarafından Aydın’da yapılan, yapımı devam eden ve yapılması planlanan gençlik ve spor yatırımları kapsamında sağladığı desteklerden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Aydın Valimiz Yakup Canbolat, AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, AK Parti Aydın Milletvekili Seda Sarıbaş ve Ömer Özmen ile AK Parti MKYK Üyesi Doç. Dr. Mehmet Umut Tuncer’e teşekkür edildiği belirtildi.

Muhabir: KAZIM YÖRÜKÇE