Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Aydın, her sene olduğu gibi bu yılda da yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya devam ediyor. Deniz, kum, güneşin yanı sıra doğal güzellikleri, tarihsel yapıları ve otelcilik sektöründeki kalitesiyle de yerli ve yabancı turistlerin rotalarına giren Aydın’da devam eden turizm sezonu ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi ve Kuşadası Otelciler Derneği Başkanı Tacettin Özden değerlendirmelerde bulundu.

Yunanistan Ucuz Mu Baskan Ozden Acikladi Adil Olunmuyor 490873 26Fa71B02856Dfab1F6B48E6E3187592

“REZERVASYONLAR İYİ DURUMDA”

Turizm sektöründe geçen yıllara göre genel anlamda küçük de olsa bir düşüş olduğunu kaydeden Başkan Özden, “Sezon öncesi beklentiler biraz yüksekti. Temmuz ayının ilk 15 gününde bu beklentiler karşılanmadı ancak şu an rezervasyonlar iyi durumda.” dedi. Otellerdeki indirimlerin her sene yapılan bir durum olduğunu kaydeden Başkan Özden, “Fiyatlarda büyük bir düşme yok. İndirimli satışlar ya da indirim oranları zaman zaman olabiliyor. Oteller, boşlukları değerlendirmek için zaman zaman bu indirimleri yapabiliyor. Bu indirimler, bu yıla özgü bir durum değil, her sene olan şeyler. Bu süreç de sadece otelcilik sektörüne ait bir şey değil, her sektörde olan durumlardır.” diye konuştu.

CHP'li kadınlar öğrenciler için kermes düzenledi CHP'li kadınlar öğrenciler için kermes düzenledi

Yunanistan Ucuz Mu Baskan Ozden Acikladi Adil Olunmuyor 490873 3F688F33903F8D2A04699C346D31E2C0

“AYNI ÖZELLİKTEKİ OTELLER KARŞILAŞTIRILMALI”

Yunanistan’ın günü birlik vize sağlamasının kendilerini düşük de olsa etkilediğini ifade eden Özden, “Ancak burada adil olunmuyor. Türkiye’deki 5 yıldızlı, ultra her şey dahil otellerle Yunanistan’da imkanları daha sınırlı olan oteller karşılaştırılıyor. Bu doğru değil. İki ülkede aynı özelliklere sahip otellerin birbirleriyle kıyaslanması gerekiyor.” şeklinde konuştu

Editör: Cemre UZUN